S Barcelonou budeme mít hodně práce, ví Čech

Fotbalisté Sparty mohou naříkat, že k nim dnešní los Evropské ligy nebyl vlídný a přidělil jim těžkého, ale málo atraktivního soupeře – ruský Krasnodar. Dva bývalí sparťané a jediní Češi v osmifinále Ligy mistrů Petr Čech a Tomáš Rosický si naopak nemohou stěžovat, že by dostali protivníka nezajímavého. Arsenal vyzve Barcelonu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Čech

Petr Čech | Zdroj: Reuters

U Tomáše Rosického je značně nejisté, jestli bude v únoru a v březnu hrát fotbal a jestli to bude za Arsenal a zrovna proti Barceloně. Naopak u Petra Čecha je skoro jisté, že v brance „Kanonýrů“ bude a že se bude mít co ohánět.

„Útočné trio plus Iniesta v této sezoně září, takže samozřejmě i co se týče obrany budeme mít hodně práce. Ale věřím, že budeme mít možnost podat co nejlepší výkon a že si prostě vytvoříme takovou pozici, abychom měli šanci postoupit,“ přeje si Čech.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petr Čech považuje za největší favority letošního ročníku Champions League právě Barcelonu a mnichovský Bayern

Třeba takovou jako před čtyřmi lety, kdy se v Londýně utkal s Lionelem Messim, Andrésem Iniestou, zkrátka s Barcelonou tehdy ještě bez Neymara a Luise Suáreze – pro změnu v semifinále Ligy mistrů ještě coby hráč Chelsea.

Tehdy to českému brankáři vyšlo, udržel nulu a jeho tým jedinou střelou na branku oproti šesti soupeřovým vyhrál 1:0.

Po odvetě na Nou Campu nakonec postoupila Chelsea do mnichovského finále, kde porazila Bayern a vládla Evropě. Ostatně právě dva zmíněné soupeře považuje Čech za největší favority Ligy mistrů i letos.

„Společně s Bayernem jsou to pro mě dva týmy, které budou chtít bojovat o vítězství v letošní Lize mistrů. Že máme Barcelonu v cestě už v prvním vyřazovacím kole, to je samozřejmě velká výzva. Určitě do zápasu nejdeme jako favorité, takže uvidíme, jak si s tím poradíme. Každopádně nás nečeká nic lehkého. Je to tým, kterému se daří,“ ví česká reprezentační jednička.

To se ale během dvou měsíců, které ještě do prvního zápasu v Londýně zbývají, může změnit. Kromě toho se v únoru a v březnu v osmifinále Ligy mistrů utkají třeba Juventus s Bayernem, Paris Saint-Germain s Chelsea nebo AS Řím s Realem Madrid.

Jan Kaliba, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme