S případným angažováním Ivana Horníka se fanoušci Slavie rozhodně nesmíří

Už za týden zahájí fotbalisté Slavie přípravu na další sezónu, ale ještě nevědí s kým. Možná přece jen s Miroslavem Beránkem, i když podle informací Radiožurnálu hlavní kouč už od vedení klubu slyšel, že ve funkci skončil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ivan Horník byl od června 2014 generálním manažerem žižkovské Viktorie, teď bude působit v Jablonci

Ivan Horník byl od června 2014 generálním manažerem žižkovské Viktorie, teď bude působit v Jablonci | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

Ale citlivější je jiné rozhodnutí, které by také mělo co nevidět padnout. Podle zdrojů Radiožurnálu je stále ve hře manažerské angažmá Ivana Horníka, i když fanoušci Slavie proti jeho příchodu už teď silně protestují.

„Jak velká je nevole vůči Horníkovi, ukazuje to, že pod petici proti jeho angažmá se podepsala největší fanouškovská sdružení. Ať je to tribuna Sever, Odbor přátel, fanklub i Slávistické noviny. Aktivní lidi, kteří se o Slavii nějak starají, jsou evidentně proti a budou formovat to, co se tady bude dít,“ říká Tomáš Landa.

Sám patří mezi těch přibližně 1300 slávistů, kteří k úternímu odpoledni petici podepsali.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalová Slavia možná začne přípravu na novou sezonu i manažerem Ivanem Horníkem, s tím se ale fanoušci Slavie nechtějí smířit

Náleží ke skupině aktivních klubistů sdružených kolem fanouškovského webu Slávistické noviny, který je nezávislý na vedení Slavie a stal se jednou z bašt protihorníkovského odboje červeno-bílých. Ten má původ daleko za hranicemi sportovních výsledků.

„Horník je pro mě nepřijatelný. Slavia byla vždycky o ideálech. Ať to byli Edvard Beneš, Jan Masaryk, pokračuje to přes hráče, jako Pepi Bican, Plánička. Všechno vzory čistoty a ctnosti. Vážně nechci vyhrávat pochybnými penaltami, jako se to dělo na Žižkově v dobách největší slávy Horníka. Navíc nejsem přesvědčený o jeho profesních kvalitách,“ vypočítává Tomáš Landa argumenty, proč se fanoušci Slavie s příchodem Ivana Horníka nesmíří.

Informace od zdrojů Radiožurnálu se sice rozcházejí v tom, nakolik je jeho angažmá v Edenu hotovou věcí, ale podle všech je tahle varianta stále velmi reálná.

 

Jedna zpráva lepší než druhá...- K insolvenčnímu návrhu Zbyňka Kusého na SK Slavia Praha se přidala Praha 10, která žá...

Posted by SK Slavia Praha on 9. červen 2015

A pokud Horník do Slavie přijde, může majitel Aleš Řebíček počítat s protesty možná ještě silnějšími, než když před lety přivedl coby trenéra kovaného sparťana Františka Straku.

„Straka mi nevadí jako člověk, neměl bych problém s ním zajít na pivo. Ale s Horníkem bych na pivo nešel. To je pravomocně odsouzený zločinec a jeho morální kvality jsou absolutně nízko,“ říká jeden ze signatářů slávistické petice proti příchodu Ivana Horníka, který dnes telefon nezvedal.

Jan Kaliba, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme