Ščasný: Lajdáckostí jsme pustili Thun do hry, o postup jsem se ale neobával

Fotbalisté Sparty si na podzim zahrají ve skupině Evropské ligy. V odvetě play-off remizovali na stadionu švýcarského Thunu 3:3 a to jim v součtu s domácí výhrou 3:1 na postup stačilo. Pražský tým v divokém utkání třikrát vedl, znovu se ale nevyhnul slabším momentům.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdeněk Ščasný, trenér Sparty

Zdeněk Ščasný, trenér Sparty | Foto: Filip Jandourek

„Ten cíl jsme splnili a věřím, že nám to hodně pomůže jak psychicky, tak doufám, že i herně, že se zvedneme," věří záložník Josef Hušbauer. I jemu je jasné, že výkony Sparty nejsou úplně bez chyb. Letenští dokážou soupeře přehrávat, pak ale v určitých momentech povolí a ustoupí od aktivní hry.

„Do 30. minuty jsme to plnili úplně skvěle, dostali jsme se do vedení. A myslím, že našimi, nechci říct chybami, ale v některých momentech lajdáckostí a jakoby pocitem, že se nám nemůže nic stát, jsme pustili Thun do hry,“ nemohl se vyhnout při hodnocení zápasu slabším chvilkám jinak spokojený trenér Zdeněk Ščasný.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisté Sparty remizovali v Thunu 3:3 a postoupili do skupinové fáze Evropské ligy. Splnili jsme cíl, říká trenér Zdeněk Ščasný

O postup se prý ale obavy neměl. „Nechci, aby to vyznělo fanfaronsky, ale neměl. Spíš jsem čekal, jak začneme druhou půli. Protože někdy, když tak brzo ze zápasu vypadnete, už se do něj zpátky nedostanete. Ale viděl jsem, že jsme začali hrát a věděli jsme, že budou nakopávat. Obavy jsem neměl,“ řekl.

Současné Spartě se to nestalo v začátku sezóny poprvé, do útoku je pražský tým silný, v defenzivní práci ale musí ještě některé věci vyladit.

„Teď bylo celkem náročné a těžké období, my jsme to ale zvládli. Vyhrávali jsme zápasy v lize, dokázali jsme postoupit v El. Věřím, že se to trochu srovná a do zbytku sezony budeme jistější vzadu,“ doufá záložník Bořek Dočkal, který po nevýrazných výkonech z jara opět patří k tahounům týmu.

Byl by prý také rád, že až bude Sparta příště vést po 21. minutách 2:0, kdyby její jízda pokračovala. „Umím si představit, kdybychom hráli takovou situaci my, tak soupeř by se dostal do takového laufu, že my už bychom se třeba nedostali k balonu. Tak bych si představoval, že by to mělo být,“ řekl.

„Takže naopak nemyslím si, že by to bylo podcenění, spíš jsme začali trochu pochybovat ve chvíli, kdy to bylo úplně zbytečné a kdy jsme na tom balonu měli být mnohem sebevědomější,“ dodal Bořek Dočkal.

Mirko Vasič Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme