Schicka čeká první ostrý výlet s reprezentací, Jarolím nominoval i Petrželu a Sivoka

Trenér fotbalového národního týmu Karel Jarolím zařadil do nominace na nadcházející dva kvalifikační duely o postup na mistrovství světa i útočníka Patrika Schicka. Proti Německu a Ázerbájdžánu mu budou k dispozici také záložník Milan Petržela a obránce Tomáš Sivok. Kvůli zranění naopak chybí motor středu pole Vladimír Darida.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalista Patrik Schick v reprezentačním dresu

Fotbalista Patrik Schick v reprezentačním dresu | Foto: Jan Tauber

Patrik Schick se zúčastnil přípravného kempu před Eurem, během něhož při svém debutu v seniorské reprezentaci proti Maltě skóroval, ale na samotný šampionát se nakonec nepodíval.

Teď dostává šanci pod novým reprezentačním koučem Karlem Jarolímem, který ho povolal na říjnové kvalifikační duely mistrovství světa s Německem a Ázerbájdžánem.

„Byl jsem ho sledovat v kvalifikačním utkání jednadvacítky v Belgii. Je to typologicky jiný útočník než Škoda nebo Necid,“ porovnal své ofenzivní svěřence Jarolím s tím, že by byl rád, kdyby Schick po svém letním přesunu z pražské Sparty do italské Sampdorie Janov dostával v klubu více prostoru.

Do reprezentace se vrací také záložník plzeňské Viktorie Milan Petržela, který barvy národního týmu naposledy oblékl loni na podzim, či Tomáš Sivok, jenž úvodní kvalifikační střetnutí se Severním Irskem (0:0) vynechal kvůli zranění.

Jarolím naopak nemůže počítat se středopolařem německé Herthy Berlín Vladimírem Daridou, jenž má natržený vaz v kotníku, a zdravotní problémy trápí i Milana Škodu. Útočník pražské Slavie však může být dodatečně nominován.

Nominace na kvalifikační zápasy MS proti Německu a Ázerbájdžánu:

Brankáři: Jaroslav Drobný (Werder), Tomáš Koubek (Sparta), Tomáš Vaclík (Basilej).
Obránci: Theo Gebre Selassie (Werder), Pavel Kadeřábek (Hoffenheim), Filip Novák (Midtjylland), Tomáš Sivok (Bursaspor), Marek Suchý (Basilej), Jan Sýkora (Liberec).
Záložníci: Bořek Dočkal (Sparta), Martin Frýdek (Sparta), Tomáš Hořava (Plzeň), Ladislav Krejčí (Boloňa), David Pavelka (Kasimpasa), Milan Petržela (Plzeň), Jiří Skalák (Brighton).
Útočníci: Václav Kadlec (Sparta), Patrik Schick (Sampdoria), Matěj Vydra (Derby County).

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme