Sen o čtvrtfinále? Já sním o finále, přiznává Čech. Nejdřív postup ze skupiny, říká Rosický

V pátek začne ve Francii fotbalové mistrovství Evropy. Do Tours ve střední Francii, kde bude mít během turnaje základnu, odletí český tým ve středu dopoledne. Jako s prvními se čeští fotbalisté utkají ve skupině D v pondělí 13. června se Španěly, pak je budou čekat Chorvaté a Turci. Kouč Pavel Vrba by považoval za obrovský úspěch postup do čtvrtfinále. Někteří hráči sní o ještě vyšším cíli.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští fotbalisté si vyzkouší před Eurem styl jednoho z nejlepších asijských týmů

Čeští fotbalisté si vyzkouší před Eurem styl jednoho z nejlepších asijských týmů | Zdroj: Reuters

Poslední dvě pražské noci a pak už se začnou čeští fotbalisti zabydlovat u rozvodněné řeky Loiry, kde chtěli najít klid a pohodlí, aby na šampionát ideálně naladili tělo i ducha.

„Ať si každý říká, co chce, ale jestliže člověk o něčem sní, tak já nesním o tom hrát čtvrtfinále. To můžu říkat s nadsázkou, ale je to prostě pravda. Jestliže jedu s nějakým snem, tak tím je hrát finále a ideálně to vyhrát. Jinak by to nebyl ani sen,“ nechává pracovat svou fantazii brankář Petr Čech.

Přehrát

00:00 / 00:00

V pátek začne ve Francii fotbalové ME. Pavel Vrba i Tomáš Rosický považují za úspěch postup ze skupiny, Petr Čech sní o finále

Když večer zavře oči kapitán Tomáš Rosický, výsledkem jsou střízlivější představy. „Tak na začátku samozřejmě postoupit ze skupiny, od toho se všechno odvíjí. Samozřejmě naše skupina je těžká, ale jsem rád, že je těžká,“ říká.

„Protože je to mistrovství Evropy a od toho to je, aby se tam hrály těžké zápasy. Jsem ale asi jediný, někteří spoluhráči by přijali lehčí skupinu. Já jsem byl zklamaný, že to není ještě těžší, protože nám se proti těm těžším soupeřům hraje líp,“ směje se Rosický.

„A pro spoustu kluků to bude první měření sil s top hráči. Bude to pro ně obrovská zkušenost a jsem rád, že ji budou mít,“ dodává kapitán českých fotbalistů.

Své přání projevil také trenér Pavel Vrba: „Bylo by obrovským úspěchem, kdybychom postoupili mezi posledních osm. To by bylo úžasné, kdybychom postoupili ze skupiny. Bral bych to jako úspěch, protože si myslím, že naše skupina je opravdu těžká. A kdyby se nám podařilo postoupit ještě dál, bral bych to jako obrovský úspěch.“

Pokud trenérovi přání vyjde, bude to zároveň bohatě stačit na to, aby splnil zadání vrchnosti. Šéf českého fotbalu Miroslav Pelta už si libuje teď, protože tučné odměny za postup na Euro má český fotbal v kapse. A cokoli navíc považuje za příjemnou nadstavbu.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme