Šilhavý po nepovedeném podzimu v Jablonci končí, vedení odvolalo celý realizační tým

Fotbalisté Jablonce budou mít nového trenéra. Vedení osmého celku Synot ligy odvolalo Jaroslava Šilhavého a celý jeho realizační tým. Hráči nenaplnili představy klubu, nepostoupili do základní skupiny Evropské ligy a po matných výkonech nebojují ani o pohárová umístění.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Šilhavý se návštěvě v Edenu jenom nevěřícně usmíval

Jaroslav Šilhavý se návštěvě v Edenu jenom nevěřícně usmíval | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

Podzimní část ligy zakončili fotbalisté Jablonce až na osmém místě s devítibodovou ztrátou na pohárové příčky. Ambiciózní celek výrazně zůstává za očekáváním, a tak se o odvolání trenéra Jaroslava Šilhavého spekulovalo už delší dobu. Sám Šilhavý přitom ještě včera doufal, že ve funkci hlavního trenéra vydrží.

„Pokud se vedení rozhodně jinak, že spolupráce skončí, člověk to musí respektovat. Ale já z mého pohledu si myslím, že tomu týmu mám pořád co dát,“ řekl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dlouho se spekulovalo o odvolání trenéra jabloneckých fotbalistů Jaroslava Šilhavého. Dnes klubové vedení jeho i realizační tým odvolalo. Podrobnosti má David Nyč

Klubové vedení bylo ale jiného názoru a už během dnešního dopoledne obeznámilo Šilhavého s tvrdým, ale nepříliš překvapivým rozhodnutím.

„Po nadmíru vydařeném minulém soutěžním ročníku a úspěšných bojích v předkolech Evropské ligy přišly neuspokojivé výsledky v domácí Synot lize. Především nás zklamaly výkony a výsledky v utkáních v domácím prostředí, kde jsme za celý podzim dokázali porazit pouze Olomouc a Frýdek-Místek v MOL Cupu,“ uvedl na webu místopředseda představenstva klubu Miroslav Pelta.

Kandidátů na post hlavního trenéra je podle něj v tuto chvíli několik. „Nicméně jednání budou teprve probíhat v nejbližších dnech. V tuto chvíli je tedy předčasné to jakkoliv komentovat,“ doplnil Pelta.

Čtyřiapadesátiletý Jaroslav Šilhavý působil v Jablonci od června 2014. Do klubu přišel z konkurenčního Liberce a v minulé sezoně dosáhlo jablonecké mužstvo pod jeho vedením na rekordní počet 64 bodů. Jablonečtí také postoupili do finále domácího poháru, kde prohráli s Libercem.

Úvod podzimu 2015 se nesl ve znamení úspěšného tažení předkol Evropské ligy. Jablonci se podařilo vyřadit dánský velkoklub FC Kodaň, následně mužstvu jen těsně unikl postup do základní skupiny po vyřazení od Ajaxu Amsterdam. V domácí ligové soutěži se Jablonci nedařilo. Z 16 kol pouze čtyřikrát vyhrál, v tabulce je až na osmém místě a na pohárové příčky ztrácí devět bodů.

„Mrzí nás především výkony a výsledky v domácích zápasech tady na Střelnici, kdy jsme vlastně z 11 soutěžních utkání zvítězili pouze dvakrát,“ říká tiskový mluvčí jabloneckého klubu Štěpán Hanuš.

Podle Jaroslava Šilhavého se na výkonech podepsaly i mimořádné výsledky Jablonce v předešlém ročníku. „Možná hráči trošičku nabrali dojem, že to bude samo. Neměli jsme dostatek charakteru k tomu tuto situaci zlomit. Mužstvo nebylo natolik silné, aby si s tím dokázalo poradit. V těch horších chvílích se lépe poznají lidé kolem vás,“ uzavřel Šilhavý.

ČRo, David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme