Silvestrovské derby pražských 'S' nabídlo krásné góly, ale taky sněhové koule a bitky fanoušků

Pro fotbalisty Slavie to bývala skoro jistota. I když se jim proti Spartě nedařilo během roku v ligových zápasech, Silvestrovské derby internacionálů ovládli. Jenže letos podlehli svému tradičnímu rivalovi i v posledním vzájemném utkání v roce. Na umělé trávě v Edenu prohráli 3:6.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Slavie Radek Černý (vlevo) a obránce Sparty Jiří Novotný při slavnostním přípitku po utkání internacionálů nad 35 let.

Brankář Slavie Radek Černý (vlevo) a obránce Sparty Jiří Novotný při slavnostním přípitku po utkání internacionálů nad 35 let. | Zdroj: ČTK

„Jednou to asi muselo přijít. Ale vzhledem k tomu, že to byla moje premiéra, tak nejsem rád, že to bylo dneska,“ říká Lukáš Jarolím, který svůj debut v Silvestrovském derby ozdobil gólem, ale vzhledem k prohře ho příliš netěšil.

Ne každého slávistu ale porážka trápila. Třeba Radka Černého, který se tradiční akce zúčastnil také poprvé.

Přehrát

00:00 / 00:00

Radek Černý si atmosféru Silvestrovského derby užíval. Blažek se musel uhýbat sněhovým koulím od fanoušků

„Určitě ne. Atmosféra byla fajnová a přátelská. Předchozí zápasy jsem nezažil a ani jsem je neviděl, ale co jsem slyšel, tak to bylo vždy hodně vyhrocené. Dnes to bylo hodně přátelské, tak jako by tomu na konci roku mělo být.“

To brankář druhého z pražských ‚S‘ Jaromír Blažek by s Radkem Černým asi zrovna nesouhlasil. Na umělém trávníku sice vládla poměrně přátelská atmosféra, ale z hlediště létaly na sparťanského gólmana sněhové koule.

„Jedna mě trefila do hlavy. To se nedá komentovat. Naši fanoušci jsou sice také blázni, ale asi by je nenapadlo, aby po Radkovi házeli koule,“ divil si Blažek.

S čistým štítem ale nakonec z Edenu neodešel ani jeden fanouškovský tábor. Solidně sice povzbuzovaly oba, ale na hřiště házely světlice a dokonce se několik příznivců na tribuně i popralo a zadržela je policie.

Na hřišti tedy vítězství Sparty 6:3, u veteránů nad 45 let výhra Slavie 4:3, v hledišti bohužel bez vítěze.

Jan Suchan, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme