Šimáněho odchod je součást procesu, nebyl symbolem Slavie, říká šéf Odboru přátel Krob

Měl být tím, kdo fotbalovou Slavii vrátí zpátky mezi elitu, schopný obchodník, jehož motivuje samotný vztah ke klubu víc než případný zisk. Teď se ale fanoušci sešívaných smiřují s faktem, že Jiří Šimáně už jejich oblíbenému týmu z Edenu šéfovat nebude.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Šimáně, minoritní vlastní a bývalý šéf Slavie

Jiří Šimáně, minoritní vlastní a bývalý šéf Slavie | Zdroj: ČTK

„Pan Šimáně je velice silná osobnost, ale bránil bych se použití termínu ‚symbol‘. Pro mě jako pro fanouška to byl majitel, posléze menšinový vlastník a člověk, který se na řízení klubu zásadním způsobem podílel. Ale symboly Slavie jsou pro mě Pepi Bican a Františkové Plánička nebo Veselý,“ říká Martin Krob, předseda Odboru přátel Slavie.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reakci šéfa Odboru přátel Slavie na aktuální dění v klubu získal reportér ČRo Marek Augustin

Brzdí tak reakce na sociálních sítích. Řady fandů považovaly Šimáněho za symbol nové éry klubu. Věřili, že v jeho případě je rozhodující vztah ke klubu. Včera ale držitel 40 procent akcií vršovického klubu odstoupil z pozice generálního ředitele.

„Odchod pana Šimáněho vnímáme jako součást procesu, kdy se domlouvají dva akcionáři,“ doplňuje stanovisko vedení Odboru přátel Krob.

Domluva se minoritnímu vlastníkovi Jiřímu Šimáněmu a Jaroslavu Tvrdíkovi, zastupujícímu majoritní stranu, nedařila. Potvrzuje to i aktuální výrok Šimáněho v rozhovoru pro iDnes.cz:

„Požádal jsem Jaroslava Tvrdíka o okamžité dementi jeho informace, že za mou rezignací byl spor o Dušana Uhrina. Dokud nebude tato slova dementovat, tak se s majoritním vlastníkem nesetkám,“ apeloval Šimáně na Jaroslava Tvrdíka, aby odvolal jeden ze svých výroků na twitteru.

Spory ke Slavii patří už od jejího vzniku, říká příznivec sešívaných

Číst článek

Pevnou Uhrinovu pozici vítá za odbor přátel Slavie i Martin Krob. „Myslím, že za posledních sedm let jsme ve Slavii zažili 11 nebo 12 trenérských změn. Položme si otázku, jestli by změna na číslo 13 aktuálně řešila výkonnost Slavie. Já o tom přesvědčen nejsem.“

„Budu raději, až budeme předvádět hezčí hru, dávat víc gólů a předvádět atraktivnější fotbal. Věřím, že se do dá dokázat i pod trenérem Uhrinem,“ dodává Martin Krob.

Netypický model, kdy de facto jeden řídil a druhý platil, se ve Slavii neosvědčil. Kolik podpory bude mít od fanoušků po Šimáněho rezignaci stávající vedení, ale třeba i trenér Uhrin, bude jasné z tribun v sobotu, kdy doma sešívaní přivítají v 17 hodin Jablonec.

Marek Augustin, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme