Situace se nemění, ví Čech. Pro postup v LM musí vyhrát i další zápasy

Fotbalisté Arsenalu porazili Bayern Mnichov 2:0 a i díky zákrokům Petra Čecha udrželi šanci postoupit ze základní skupiny Ligy mistrů. Český brankář poprvé chytal v dresu Kanonýrů v milionářské soutěži a v duelu dvou skvělých brankářů výrazně pomohl svému týmu k vítězství.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jeden ze zákroků Petra Čecha proti Bayernu

Jeden ze zákroků Petra Čecha proti Bayernu | Zdroj: Reuters

Petr Čech byl tentokrát jasnou volbou pro trenéra Arsenalu Wengera. „Byl to povedený zápas se vším všudy. Podařil se mně i celému týmu,“ zhodnotil utkání s Bayernem.

V předchozích zápasech chytal Čechův náhradník David Ospina a měl podíl na dvou porážkách se slabšími soupeři. Teď to byl naopak Arsenal, kdo měl papírově menší šanci vyhrát, ale dokázal to.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petr Čech podržel Arsenal proti Bayernu důležitými zákroky. Jeho reakci získal reportér ČRo Martin Charvát

„Bylo to pro nás nové. Normálně jsme to my, kdo drží míč a kontroluje vývoj. Teď jsme museli hodně běhat bez míče a bránit. Nedali jsme jim příliš šancí, aby měli velké gólové příležitosti, i když měli hodně střel,“ říká letní posila „Gunners“.

Ty největší příležitosti Bayernu Mnichov Petr Čech chytil nebo šly mimo tyče, takže si připsal sedmou nulu ve dvanácti zápasech, co za Arsenal odchytal.

Konečné vítězství 2:0 ale situaci Kanonýrů v Lize mistrů moc nezměnilo, protože v dalším zápase skupiny vyhrál Olympiakos Pireus nad Dinamem Záhřeb.

„Musíme vyhrát zbývající zápasy na Olympiakosu a s Dinamem. Naše situace ve skupině se nijak zásadně nemění, ale tohle vítězství nám dává šanci,“ ví Petr Čech.

Body navíc, se kterými týmy ve skupině příliš nepočítají, může každý tým získat právě proti Bayernu. Arsenal bude mít příležitost nějaké získat už při odvetě v Mnichově za dva týdny.

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme