Škoda se poprvé objevil na srazu reprezentace, většinu spoluhráčů zná z ligy

Fotbalista Milan Škoda si odbyl debut na srazu fotbalové reprezentace. Do výběru Pavla Vrby se dostal až dodatečně kvůli zranění Davida Lafaty a v pátek na Islandu může odehrát své první minuty v kvalifikačním utkání o postup mistrovství Evropy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Škoda na srazu fotbalové reprezentace před kvalifikačním zápasem na Islandu

Milan Škoda na srazu fotbalové reprezentace před kvalifikačním zápasem na Islandu | Zdroj: ČTK

Kdo s Milanem Škodou nehrál v Bohemians 1905 nebo ve Slavii, potkal se s ním na srazu národního týmu poprvé.

„Vím, že dával dost gólů a s Davidem Lafatou se tahali o krále střelců. Nemůžu ale říct, že jsem viděl Slavii hrát. Jak vypadá, ale vím,“ smál se Tomáš Rosický, kterého naopak slávistický forvard viděl na hřišti nebo v médiích mockrát.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ohlasy útočníka Milana Škody na první sraz fotbalové reprezentace zaznamenal Martin Charvát

„Normálně jsme se pozdravili, já věděl, o koho jde, jestli věděli i o ni, nevím,“ přidal Škoda, který nebyl na rozdíl od většiny dalších reprezentantů ani v jednom mládežnickém výběru.

„Jednou jsem byl náhradníkem v jednadvacítce, ale do prvního týmu jsem se nedostal. Asi jsem nepodával takové výkony, abych mohl reprezentovat. Až teď se mi sezona vydařila,“ podotkl devětadvacetiletý forvard.

Výhodou pro socializaci Milana Škody naopak je, že trenér Pavel Vrba skládá současný národní tým hlavně z hráčů z české ligy.

„Osobně znám sice jen Necku (Tomáše Necida – pozn. red.) s Vencou Pilařem, ale s dalšími kluky se potkáváme v lize,“ připomněl Škoda.

Škoda by se změně nebránil

Ve své kariéře se zatím nepohnul z okruhu pražských Vršovic a cesta na Island bude jednou z jeho nejdelších coby fotbalisty. „Dál jsem asi ještě nebyl. Dosud jsme byli na soustředění na Kanárských ostrovech a podobně,“ přiznává.

Výprava na Island může Škodovi pomoci i k tomu, aby od příští sezony jezdil i do fotbalově prestižnějších destinací, než je třeba Brno nebo Jablonec. Ve Slavii má sice ještě platnou smlouvu, ale 19 gólů vyneslo zahraniční angažmá už nejednomu reprezentantovi.

„Pro mě by to byla velká změna, jsem typickým Pražákem. Ale nebránil bych se tomu, určitě bych zkusil něco jiného,“ dodal slávistický útočník.

Martin Charvát, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme