Skotové se nepřijeli mstít, roky starý Rezkův pád už neřeší

Říká se tomu přátelské utkání, ale tom dnešním mezi českými a skotskými fotbalisty by to úplně platit nemuselo. Večer se totiž v Praze potkají tyhle dva národní týmy poprvé od září 2011. Tehdy skončil kvalifikační zápas v Glasgowě českým podvodem a skotským hněvem. A pamětníků bude dnes na Letné dost.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jedním z pamětníků pět let starého kvalifikačního zápasu bude Darren Fletcher

Jedním z pamětníků pět let starého kvalifikačního zápasu bude Darren Fletcher | Zdroj: Reuters

„Zápas nám zaručil, že jsme měli šanci dál bojovat o postup. I když to pro Skotsko nakonec byl krutý konec, myslím, že remíza byla nakonec zasloužená. V zápas jsme asi byli trošku šťastnější,“ vzpomíná obránce Tomáš Sivok na důležitý duel o Euro 2012.

Skotové ho tehdy hodnotili slovy plnými frustrace. Lomcoval jimi tak velký vztek, že předseda Asociace napsal dopis šéfovi UEFA Michelu Platinimu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Skotové na pád Jana Rezka v kvalifikačním zápase před pěti lety už nechtějí vzpomínat

Žádal v něm trest pro Jana Rezka, který na konci zápasu ochotně upadl před brankou, a Češi z penalty nesprávně nařízené vyrovnali na 2:2, což jim výrazně pomohlo k postupu ze skupiny.

Kapitána Skotů, tehdy záložníka Manchesteru United Darrena Fletchera to dokonce přimělo volat po zavedení videorozhodčího. Po víc než čtyřech letech přijel do Prahy smířlivější.

„Nemyslím, že bychom prahli po pomstě. Pro nás je to už minulost, tým se nám hodně obměnil, je tu spousta nových hráčů. Přijeli jsme porazit účastníka mistrovství Evropy a ukázat se trenérovi, který tvoří tým pro další kvalifikaci. To nás zajímá, ne zaprášená vzpomínka na zápas, co je pryč. Ta se v dnešním utkání neprojeví,“ říká Fletcher.

Možná je škoda, že Jan Rezek už za český tým nehraje, třeba by se večer na trávníku ukázalo, jestli čas Fletcherovu ránu opravdu zahojil, nebo jsou jeho slova diplomacií a trocha zloby v duši zůstala. Záložník má ale z trápící se Příbrami do národního výběru hodně daleko.

Letošní premiéra české reprezentace proti Skotsku začne ve 20:45 stejně jako přímý přenos na našem webu. Druhou půli odvysílá Radiožurnál v přímém přenosu.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme