Skvělý hráč, jeden z nejlepších obránců. Florencie vzpomíná na Tomáše Ujfalušiho

Fotbalisty Liberce čeká utkání Evropské ligy ve Florencii a jen výhra na půdě favorita jim dává reálné šance bojovat ve zbytku podzimu o postup. Bez ohledu na výsledek dnešního zápasu, zdaleka nejslavějším českým fotbalistou ve městě zůstane Tomáš Ujfaluši. Bývalý reprezentant hrál za Fiorentinu čtyři roky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Ujfaluši byl součásti ideální jedenáctky Fiorentiny při 90letém výročí

Tomáš Ujfaluši byl součásti ideální jedenáctky Fiorentiny při 90letém výročí | Foto: Twitter

„Milovala jsem ho. Byl to skvělý hráč a krásný chlap,“ vzpomíná Antonella, prodavačka ve fanshopu Fiorentiny. Sehnat v něm lze všechno v klubových barvách včetně třeba zubního kartáčku. A nad tím vším visí podepsaný dres Tomáše Ujfalušiho s číslem 21.

Ve Florencii odehrál čtyři roky, a když nedávno příznivci klubu vybírali nejlepší jedenáctku historie, dali do ní také Ujfalušiho.

Přehrát

00:00 / 00:00

Odešel před osmi lety, přesto na Tomáše Ujfalušiho vzpomínají ve Florencii dodnes

„Tomáš je jeden z nejlepších obránců v historii klubu, je tady opravdu moc oblíbený. Třeba já mám ve svém domě na zdi vystavený jediný dres Fiorentiny, a je to dres Tomáše Ujfalušiho. Opravdu! Pro mě je to velmi silný hráč a skvělá osobnost,“ přiznává Luca Chielli.

Jako novinář by to prozrazovat neměl, ale odmalička fandí Fiorentině a právě o Ujfalušim by dokázal dlouho vyprávět. Ale do Florencie přijeli i fanoušci jiného českého fotbalisty. A právě proto se nyní zajímají i o Liberec.

Můžeme jenom překvapit, říká před utkáním s Fiorentinou obránce Coufal

Číst článek

„Pamatuji si ho, protože je to kamarád Milana Baroše. A Milan Baroš je můj idol, od Eura 2004. Jsem velkým fanouškem České republiky. Žiju v Janově, ale teď jsem přijel kvůli Barošovi. Tohle je asi poslední šance vidět ho na vlastní oči,“ vysvětluje Federico, italský fanda českého fotbalu.

Těžko říct, jestli uvidí svůj idol v akci. Jestli Milan Baroš skutečně nastoupí i to, jak se Slovanu ve Florencii daří, si můžete poslechnout na našem webu i Radiožurnálu. Od 21.05 vysíláme zápasy Sparty s Beer Ševou i Liberce s Fiorentinou.

Podepsaný dres Tomáše Ujfalušiho ve fanshopu Fiorentiny | Foto: David Nyč

David Nyč, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme