Sládek, policistka či nevidomý fanoušek. Viktoriáni se na zápas s Bohemians 'přejmenují'

Plzeňská Viktoria nasadí do dnešního prvoligového zápasu s pražskými Bohemians 1905 speciální jedenáctku. Západočeši nastoupí se svolením Fotbalové asociace s jinými jmény na dresech. Chtějí tak vzdát hold lidem, jejichž činy nebo osudy si zaslouží velký obdiv a pozornost.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Viktorie Plzeň nastoupí do zápasu s Bohemians s jinými jmenovkami

Hráči Viktorie Plzeň nastoupí do zápasu s Bohemians s jinými jmenovkami | Zdroj: ČTK

„Je to něco, s čím jsme se ještě nesetkali. Myslím, že je to velmi originální nápad,“ baví se úmyslem nastoupit v dresech, na nichž budou mít Viktoriáni místo svých jmen jména někoho úplně jiného, záložník Daniel Kolář.

Sám se promění v dlouholetého fanouška Jana Kalinu, který jezdí s Viktorií po celé Evropě, dokonce za nimi vyrazil i na Maltu na soustředění.

Přehrát

00:00 / 00:00

Plzeňští fanoušci tentokrát své hráče podle jmenovek nepoznají, fotbalisté ponesou jména některých z nich

„Ať chceme nebo ne, jsme hodně na očích, i když si to zaslouží víc lidé, o kterých se nemluví,“ přemýšlí Kolář.

Kromě Jana Kaliny nastoupí proti Klokanům třeba policistka Helena Hájková, která zachránila ženu z kolejiště, zahraje si nevidomý fanoušek Václav Šindelář nebo třeba dlouholetý sládek plzeňského pivovaru Zdeněk Polák.

„Vidět své jméno běhat po trávníku, bude vnitřně hezké. Nedej bože, kdybych dal góla,“ přemýšlí sládek. I to se může dnes večer stát. Plzeňská Viktoria je pro něj srdeční záležitostí. Navíc jeho pivovar a stadion ve Štruncových sadech dělí jen pár metrů.

„Na fotbal mě vzal táta v roce 1964, tehdy mi bylo 6 let. Tím, že jsem se dostal pravidelně na stadion, jsem viděl pivovar. Skončil jsem jako sládek a už to jsou miliardy a miliardy půllitrů,“ usmívá se Zdeněk Polák.

S jiným než svým jménem nastoupí i obránce Roman Hubník. „Já budu mít Kubu Svěráka, je to vozíčkář, který je na každém zápase. Byl s námi i na výjezdech na Villarrealu, v Neapoli nebo ve Vídni.“

 
Poděkujme plzeňským hrdinům!

Podívejte se, jak se Viktoria Plzeň a pivovar Gambrinus společně rozhodly poděkovat lidem, kteří dělají naše město lepším místem k životu. Přijďte podpořit netradiční základní sestavu Viktorky, připijte plzeňským hrdinům a přispějte tak na zakoupení monitoru vitálních funkcí pro místní nemocnici.

Zveřejnil(a) FC Viktoria Plzeň dne 9. březen 2016

I když bude večerní zápas s pražskými Bohemians v několika ohledech výjimečný, něco zůstane stejné - boj o tři prvoligové body. Jenže získat je, nemusí být pro Západočechy zas až tak jednoduché.

„Chceme vyhrát a potvrdit jarní výsledky. Čeká nás těžký soupeř, Bohemka devětkrát v řadě neprohrála a bude se chtít vytáhnout, nemají co ztratit,“ tuší obránce Roman Hubník.

Utkání mezi plzeňskou Viktorií a Bohemians 1905 začne v plzeňských Štruncových sadech ve 20:15.

Jan Markup, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme