Slavia deklasovala pěti góly Slovácko. Z výhry se raduje i Jablonec

Fotbalisté Slavie dnes jednoznačně na domácím hřišti porazili Slovácko 5:1 a přiblížili se páté příčce v tabulce. Pražané tímto nejenže ukončili sérii čtyř zápasů bez výhry, ale také poprvé od roku 2013 vstřelili v zápase více než čtyři branky. Ve druhém dnešním zápase se z těsného vítězství 1:0 radovali hráči Jablonce, kteří na vlastní půdě porazili Teplice.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slavia dnes porazila Slovácko 5:1 a přiblížila se pátému místu v tabulce

Slavia dnes porazila Slovácko 5:1 a přiblížila se pátému místu v tabulce | Zdroj: ČTK

Duel se Slováckem se přitom pro červenobílé zpočátku nevyvíjel úplně ideálně, protože hned v samotném úvodu přišli kvůli zranění o gólmana Pavlenku, kterého v osmé minutě musel vystřídat Berkovec.

Berkovec však příliš práce neměl, protože Slavia měla po většinu zápasu více ze hry, a to platilo už v prvním poločase, po kterém díky gólům Antonína Baráka držela vedení 2:0.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Josefem Hušbauerem ze Slavie po zápase se Slováckem mluvil reportér ČRo Jaroslav Plašil

V 72. minutě dokázali hosté snížit na 1:2, když Došek přiklepl míč Jaroslavu Divišovi, který následně prostřelil Berkovce.

Slavia se ale tímto momentem nenechala rozhodit a naopak přidala další góly. První odpověď přišla už v 73. minutě, kdy se výstavní střelou prezentoval Josef Hušbauer, pro kterého to byl první gól ve slávistickém dresu.

V závěrečných minutách pak Pražané přidali další dvě branky – v 79. minutě skóroval Jiří Bílek a v 88. minutě Milan Škoda, čímž uzavřeli skóre zápasu na konečných 5:1.

Dočkala potěšilo, že mu vyšlo vše, na co sáhl. V životě se takhle hráči mockrát nepoštěstí, říká

Číst článek

Zatímco na Slavii padlo šest gólu, v Jablonci byli diváci svědci jediného gólů.

Přesto nelze tvrdit, že by se na hřišti nic nedělo, protože například domácí na bránu Teplic vyslali celkem 15 pokusů.

Jediná gólová střela zápasu přišla v 84. minutě krátce po rohovém kopu domácích, když se Luděk Pernica dobře zorientoval ve skrumáži v pokutovém území a zajistil tak Jablonci vedení 1:0.

Tento stav následně vydřel až do konce, což znamená, že Teplice nemají ani dvě kola před koncem ligy jistotu záchrany, zatímco Jablonec si upevnil místo v první polovině tabulky.

28. kolo první fotbalové ligy:

Slavia Praha - 1. FC Slovácko 5:1 (2:0)
Branky: 22. a 42. Barák, 73. Hušbauer, 79. Bílek, 88. Škoda - 72. Diviš. Rozhodčí: Nenadál - Pelikán, Paták. ŽK: Košút, Koné, Šumulikoski (všichni Slovácko). Diváci: 6011.

FK Jablonec - FK Teplice 1:0 (0:0)
Branka: 84. Pernica. Rozhodčí: Jech - Urban, Kotalík. ŽK: Kodeš (Teplice). Diváci: 2890.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme