Slavia může v derby ukázat, že se na Spartu dotahuje. V Plzni si přejí remízu

Ani jeden z těch týmů českou ligu nevede, ani jeden z nich ji loni nevyhrál, přesto je beznadějně vyprodáno a derby pražských „S" zajímá i ostatní. Slavia v posledních letech dokázala Spartu porazit, i když zrovna nepatřila k domácí špičce. Ale teď se do ní zase chce přihlásit a zítřejší derby na Letné ukáže, jestli už je na to opravdu dost zralá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Šilhavý, trenér Slavie

Jaroslav Šilhavý, trenér Slavie | Zdroj: ČTK

„Derby je specifické, ať se kterému týmu daří víc nebo míň. I táta mi říkal, že nemůžu říct, že je nějaký favorit a je to pravda. Takový zápas se v české lize odehraje málokdy,“ upozorňuje sparťan Martin Frýdek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Slavia dotahuje Spartu i zbytek čela ligy ekonomicky, derby může ukázat, zda se jí to daří i herně

Zmíněný táta se jmenuje úplně stejně a v 90. letech zažíval derby proti Slavii, která tehdy byla v dobré sportovní kondici. Se Spartou rok co rok soupeřila o titul, i když předstihnout ji dokázala jen jednou.

Teď mají v Edenu po letech úpadku zase finanční zázemí na to, aby se síly trvaleji vyrovnaly, ale před zápasem se vršovický tým do pozice favorita nehrne.

„Přišli noví hráči a musí se zapracovat. Navíc se teď změnil trenér, takže si myslím, že právě v tom má Sparta navrch. Teď se s týmem poznáváme a budeme chtít vybrat charakterní hráče, kteří jsou silní i mentálně. Budeme věřit tomu, že tlak zvládnou,“ říká nový kouč Jaroslav Šilhavý.

„Až v zápase se uvidí, jestli jsme se přiblížili. Za půlrok přišlo 15 hráčů, každý je specifický a potřebuje to čas. Ale myslím, že se to zlepšuje a na hře je to vidět,“ doplňuje gólman Jiří Pavlenka, který už zažil vychytanou nulu a vítězství na Letné ještě coby hráč Baníku Ostrava.

286. derby pražských „S“ bude vyprodané. Hecují se hráči i fanoušci, sázkaři věří Spartě

Číst článek

Při pohledu na tabulku to zatím nevypadá, že by se vracely časy, kdy derby pražských „S" bývalo přímým soubojem o titul. Ale tabulka může klamat, protože pokud by Slavia zvládla derby i později na podzim dohrávku odloženého prvního kola v Brně, rázem by se na Spartu bodově dotáhla.

A tak teď zbystřili i v kabině mistrovské Plzně a už neberou derby jako zápas, ve kterém jim jednoznačně nejvíc pomůže sparťanská porážka.

„Viděl jsem slávistický zápas s Příbramí i Libercem. Přišel Jarda Šilhavý, ale hra zatím nevypadá tak, jak by všichni chtěli. Jako trenér Plzně si logicky přeji remízu,“ říká Pavel Horváth - jeden z těch, co si derby v minulosti zahráli za Slavii i za Spartu.

To první v letošním ligovém ročníku začne v neděli o půl čtvrté náš web i Radiožurnál ho odvysílají celé v přímém přenosu.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme