Slavia nesplnila bodové ultimátům od klubu. V Ostravě remizovala a tým asi čekají pokuty

Fotbalisté Slavie nemají před zimní přestávkou v tabulce Synot ligy 21 bodů. Nesplnili tak požadavek vedení klubu a budou muset podle dřívějších prohlášení platit i s realizačním týmem pokuty. Pražský tým remizoval v 16. kole v Ostravě 0:0. České Budějovice se dostaly v neúplné tabulce z předposledního sestupového místa. Nad zatím pátými Teplicemi vyhrály 2:0.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Českobudějovický Alen Melunović je sice zrovna na kolenou, nakonec ale slavil s týmem výhru

Českobudějovický Alen Melunović je sice zrovna na kolenou, nakonec ale slavil s týmem výhru | Zdroj: ČTK

Slavia potřebovala vyhrát a začala dobře. Jen po pár sekundách zápasu se řítil do velké šance Prošek, svůj únik ale nedokázal gólově zakončit.

Daleko nebezpečnější potom byla Ostrava. Výborný výkon ovšem předváděl hostující gólman Rakovan, který svůj tým výrazně podržel. A když v závěru poločasu hlavičkoval elitní slávistický kanonýr této sezóny Škoda jen do tyče, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Gól nakonec nepadl ani po přestávce, kdy Baník nedotáhl několik zajímavých příležitostí a na druhé straně dvakrát znovu zklamal útočník Milan Škoda.

Aktuálně pátá Ostrava tak po remíze 0:0 přezimuje nejhůře na šestém místě, Slavia se může ze sedmé pozice ještě propadnout do horší poloviny tabulky.

České Budějovice udolaly Teplice

Teplice mohly v případě výhry v Českých Budějovicích uvažovat i o tom, že budou za určitých okolností přes zimní pauzu na čtvrtém místě.

Na hřišti sice víc kontrolovaly hru, gólových šancí ale mělyi do přestávky minimum. Stejně jako domácí, a tak poločas skončil bez gólů.

Druhá pětačtyřicetiminutovka už nabídla před oběma brankami víc zajímavých okamžiků. A České Budějovice se dostaly poměrně rychle do vedení. V 56. minutě dokázal Grigar vyrazit střelu Lengyela i dorážku Benáta, Michal Škoda už ale bez problémů skóroval.

Tepličtí fotbalisté pak měli chvílemi tlak, ale překonat domácího brankáře Křížka se jim nepovedlo. Jihočeský tým navíc v závěru potrestal z penalty faul Lüftnera na Vošahlíka. Pokutový kop proměnil tvrdou střelou Hora a zvýšil na konečných 2:0.

Fotbalová Synot liga - 16. kolo:

Baník Ostrava - Slavia Praha 0:0
Rozhodčí: M. Paták - Wilczek, Vysloužil. ŽK: Kenija, Latka, R. Hrubý (všichni Slavia). Diváci: 4296.

Dynamo České Budějovice - FK Teplice 2:0 (0:0)
Branky: 56. Michal Škoda, 90.+2 Hora z pen. Rozhodčí: Kovařík - Blažej, Kříž. ŽK: Vošahlík, Hanzlík, Kalod - Vůch, Ljevakovič. Diváci: 2101.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme