Slavia po osmi letech zvítězila na Letné. Výhru v derby zajistili Mešanović a Zmrhal

Ve 286. derby se radovali fotbalisté Slavie Praha. Jejich týmový výkon nepokazila ani neproměněná penalta a Spartu bez Tomáše Rosického porazili brankami Murise Mešanoviće a Jaromíra Zmrhala z druhého poločasu. 3 body ze stadionu věčného rivala veze Slavia po 8 letech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nadšení fotbalisté Slavie, v popředí i pozadí zklamaná Sparta

Nadšení fotbalisté Slavie, v popředí i pozadí zklamaná Sparta | Zdroj: ČTK

Nastoupí Tomáš Rosický, nebo ne? Odpověď na nejčastější otázku před derby Sparta dlouho tajila. Odpověď přinesl až oficiální zápis před utkáním a jméno největší hvězdy české ligy chybí v základní sestavě i na lavičce náhradníků.

Místo přehledu hvězdného záložníka tak vyprodaná Letná v prvním poločase viděla fotbal plný osobních soubojů. Doplatili na něj i dva hráči, po jednom na každé straně. Slavia musela střídat Milana Škodu, Sparta obránce Costu.

A jejich náhradníci byli hlavními aktéry dění v závěru. Muris Mešanović se ve 40. minuty ocitl po Frydrychově nástřelu v obrovské šanci, ale z malého vápna nedal. V nastavení pak Mario Holek zahrál v pokutovém území rukou, jenže Mešanović neproměnil ani pokutový kop. Vychytal ho Tomáš Koubek.

Muris Mešanović byl vidět i po změně stran. V další šanci sice Koubka znovu nepřekonal, jenže v 60. minutě vstřelil první gól derby.

Odražený míč se odrazil na hranu pokutového území k Barákovi. Jeho střelu Koubek pouštěl, jenže se odrazila od tyče k přímo k Mešanovićovi stojícímu na hraně ofsajdu. Bosenský útočník se ve své třetí velké šanci konečně trefil.

Sparta se snažila o vyrovnání, jenže před vyprodanou Letnou působila bezradně. Největší šanci měl Václav Kadlec, jeho střelu ale vyrazil Pavlenka a téměř z protiútoku Slavia rozhodla. Zakončení rychlého protiútok vzal na sebe Jaromír Zmrhal a trefil se přesně k tyči.

Zbývající minuty i s pětiminutovým nastavením si tým Jaroslava Šilhavého pohlídal a po osmi letech vyhrál na Spartě. Oslavy sešívaných na půdě rivala ještě zdrželi sparťanští fanoušci, kteří po závěrečném hvizdu vběhli na hřiště, jenže po jejich útěku před policií už trávník na Letné patřil slavícím hráčům Slavie.

8. kolo první fotbalové ligy:
Sparta Praha - Slavia Praha 0:2 (0:0)
Branky: 62. Mešanovič, 79. Zmrhal. Rozhodčí: Příhoda - Nádvorník, Paták - Zelinka, Ardeleánu. ŽK: Costa, M. Kadlec, Lafata, Frýdek, Čermák (všichni Sparta). Diváci: 18.397.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme