Slavia potvrdila formu v Hradci Králové, Karviná porazila Příbram

Po reprezentační přestávce má nejvyšší fotbalová soutěž na programu 10. kolo. Po včerejším vítězství Mladé Boleslavi v Ďolíčku dnes Slavie vstřelila tři góly Hradci Králové. Pokračuje trápení Příbrami, která si dojela pro devátou porážku v sezoně do Karviné.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězný gól Slavie v Hradci vstřelil Milan Škoda

Vítězný gól Slavie v Hradci vstřelil Milan Škoda | Zdroj: ČTK

Po matném úvodu sezony se Slavia dotahuje na čelo. Vyhrála čtvrtý zápas v řadě a pod novým trenérem Jaroslavem Šilhavým ještě neprohrála. Pod hradeckými „lízátky“ ji ke třem bodům nasměroval Milan Škoda, když si po dvaceti minutách odstrčil domácího obránce Chlebouna a přehodil brankáře.

Další gól ale dlouho nepřišel. Vyznamenali se oba brankáři, domácí Ottmar i slávista Pavlenka. Sešívaní definitivně domácí branku odčarovali až po 70 minutách. V rychlém sledu se prosadili Jaromír Zmrhal a Antonín Barák.
Slavia se v neúplné tabulce posunula na čtvrté místo před Spartu.

V „hornickém souboji“ týmů vyznávajících zelenou a černou kombinaci Karviná porazila Příbram 2:0 a posunuje se zpět do horní poloviny tabulky. Neškodná Příbram za celý zápas ohrozila domácí branku pouze jednou, dlouho se však nemohli prosadit ani hráči Karviné.

Až v 67. minutě využil Janečka příbramské chyby a jeho centr proměnil Pavel Dreksa. Vítězství 2:0 potvrdil dorážkou v závěru Jaroslav Zelený.

10. kolo první fotbalové ligy:
MFK Karviná - 1. FK Příbram 2:0 (0:0)
Branky: 67. Dreksa, 88. Zelený. Rozhodčí: Hrubeš - Nádvorník, Paták. ŽK: Budínský, Janečka - Trapp, Divíšek, Chaluš, Brandner. Diváci: 3829.

FC Hradec Králové - Slavia Praha 0:3 (0:1)
Branky: 24. Škoda, 72. Zmrhal, 75. Barák. Rozhodčí: Julínek - Blažej, Wilczek. ŽK: Holeš, Schwarz - Ngadeu. Diváci: 4500.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme