Slavia přivítá v prvním jarním kole Brno. Sešívání po zimním posilování myslí na nejvyšší příčky

Nastal den, kdy fanoušci Slavie v Edenu zjistí, jestli čínské peníze začnou okamžitě fungovat i na hřišti. Osm nováčků v kádru během zimy, další dva už během podzimní části, zamítnuté nabídky na prodej žádaných ofenzivních hráčů Škody a Zmrhala. Červenobílá komunita snad ani nemohla zůstat v klidu a netěšit se, jak to bude při jarní ligové premiéře proti Brnu vypadat a co ta spousta posil předvede. Očekávání je velké a dnes končí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slavia Praha, fotbal, stadion

Slavia Praha, fotbal, stadion | Foto: Filip Jandourek

V českém fotbale málo vídaný průvan v kádru předvedla Slavia v zimní přestávce. Očekávání je velké, trenér sešívaných Dušan Uhrin mladší se ale nechtěl nechat strhnout euforií a nové tváře se rozhodl dávkovat slávistům postupně.

„Určitě budou hrát tři nebo čtyři, určitě jich osm hrát nebude, ale chceme něco změnit a to je vyhrávat doma. To musíme teď dokázat,“ naznačuje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Začnou čínské peníze okamžitě fungovat i na hřišti? Dnes se fanoušci fotbalové Slavie dočkají první odpovědi.

„Milan Škoda hrát nebude, máme dva útočníky - Lukáše Železníka a Murise Mešanoviče - kteří nám určitě pomohou. Avizovali jsme, že potřebujeme tvořivého hráče, to je Hušbauer, takže to se nám také povedlo. Snažili jsme se trošku vysunout pressing, uvidíme, jak hráči na to zareagují v těch mistrovských utkáních,“ přibližuje Uhrin, jak by nová Slavia měla vypadat ne na papíře, ale na hřišti.

V přípravě se to dařilo, jediná porážka a na závěr vítězství nad osmifinalistou Ligy mistrů Dynamem Kyjev, to je další příslib. Ale pořád jenom příslib, a je otázka, jak jsou ve Slavii připravení na to, že nemusí jít hned všechno hladce a že červenobílý stroj může i drhnout.

„Na to nikdo není připraven. Bylo by ale asi hloupé říkat, že budeme hrát někde uprostřed. Bude záležet i kvůli psychice na tom začátku, abychom ho chytli, abychom udělali dobré výsledky. Přijede Brno a například v deseti lidech budou bránit... Myslím si, že nás čekají úplně jiné zápasy, než jsme odehráli třeba ve Španělsku,“ předvídá kapitán sešívaných Martin Latka.

Také kouč Dušan Uhrin je ve svých prognózách dnešního zápasu opatrný. „Očekávám velice těžké utkání. Protože i Brno mělo dobrou přípravu. Uděláme ale všichni všechno pro to, abychom vyhráli.“

Jak Slavia všechny změny a velká očekávání v jarní premiéře proti Brnu zvládne, můžete od 18.20 poslouchat v přímém přenosu streamu Český rozhlas Sport. Laďte buď digitálně v DAB, případně v mobilu v aplikaci iRadio nebo na webu Zprávy.rozhlas.cz.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme