Slavia prodala Antonína Baráka do Udine, do Itálie odejde v létě

Vedení fotbalové Slavie nakonec přijalo nabídku italského Udine na Antonína Baráka a 22letý fotbalista v letním přestupním termínu odejde do Itálie. Pražský klub vyinkasuje přes 80 milionů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Antonín Barák

Antonín Barák | Foto: SK Slavia Praha

„Rozhodli jsme se, byť hodně neradi, akceptovat přání hráče splnit si jeho sen jít hrát do italské ligy a dokonce přímo do Udinese. Tonda si přál porvat se s klubem o mistrovský titul a požádal o uvolnění v letním přestupovém termínu,“ potvrdil v rozhovoru při internetové stránky Slavie šéf klubu Jaroslav Tvrdík

Představenstvo Slavie tak nakonec souhlasilo s nabídkou italského Udine a za 22letého fotbalistu vyinkasuje přes 80 milionů korun. Záložník je aktuálně v Itálii na zdravotní prohlídce, definitivně se ale členem kádru desátého klubu Serie A stane v létě.

Na severu Itálie se Barák potká se slávistickým odchovancem Jakubem Janktem, který nedaleko hranic se Slovinskem působí už třetím rokem.

„Jsem si jist, že Slavii má rád, fanoušky miluje, ale je to mladý hráč s obrovskou ambicí uspět v nejlepších soutěžích světa. Bylo to možná nejtěžší rozhodnutí, které jsem v klubu udělal," přiznal Tvrdík.

Barák přišel do Slavie před rokem z Příbrami a svými výkony si vysloužil i pozvánku do národního týmu, kde při debutu v listopadové přípravě s Dánskem hned skóroval. V první lize talentovaný středopolař zasáhl do 36 zápasů a vstřelil deset gólů, na podzim se ve 14 utkáních trefil třikrát.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme