Slavia udolala Slovácko. Vyhrála šestý zápas v řadě a dál stoupá tabulkou

Skvělá série fotbalistů Slavie Praha pokračuje. Slovácko sice sešívaní porazili "jen" 1:0, jenže gól Jaromíra Zmrhala prodloužil vítěznou sérii už na 6 zápasů. V neúplné tabulce se tým Jaroslava Šilhavého dostal už na druhé místo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Zmrhal, autor vítězného gólu Slavie

Jaromír Zmrhal, autor vítězného gólu Slavie | Zdroj: ČTK

„Měli jsme nějaké šance a neproměnili jsme je. Ale pak jsme udělali jednu pěknou akci a povedlo se nám dát gól. Záložníci teď dávají hodně gólů, to nám pomáhá,“ zhodnotil pro Českou televizi útočník Slavie Milan Škoda.

Sešívaní na hřišti dominovali, obranu Slovácka zasypali 17 střelami, jenže dlouho se nedokázali prosadit. Až v 56. minutě Milan Škoda našel v pokutovém území Jaromír a Zmrhala a ten druhým dotykem hned po zpracování prostřelil hostujícího gólmana Heču mezi nohama.

„Byla to moje chyba, špatně jsem vystoupil. Měl jsem zůstat stát v obranné linii,“ kál se po zápase obránce Slovácka Tomáš Břečka. Obrana Jihomoravanů nastoupila kvůli karetním trestům a zranění v novém složení. „Snažili jsme se, ale málo, máme jednu střelu na bránu za celý zápas. Slavia asi byla lepší, zasloužila si to,“ dodal Břečka.

Brno vyrovnalo v Mladé Boleslavi v nastavení, Jablonec vyhrál v Příbrami

Číst článek

Po výhře 1:0 má Slavia v tabulce nejvyšší fotbalové soutěže už 24 bodů s dvoubodovým odstupem za vedoucí Mladou Boleslaví. Před vršovický klub se může v rámci 11. kola dostat už jenom Plzeň, která v dohrávce hostí zápas se Spartou.

Těsným vítězstvím protáhli sešívaní svou vítěznou sérii už na 6 ligových zápasů, pod novým trenérem Jaroslavem Šilhavým zremizovali jen první zápas v Teplicích, od té doby přibývají na jejich konto jen výhry.

„Bylo to těžké. Všechny 3 zápasy jsme doma vyhráli jen 1:0 a bylo to těsné. Soupeř sem vždy přijede bránit a je těžké něco vymýšlet,“ říká trenér Slavie Jaroslav Šilhavý. „V prvním poločase jsme měli dát gól, bohužel jsme ho nedali a soupeř dal na hřiště v závěru dva vysoké útočníky a pořád nás znervózňoval,“ ocenil soupeře Šilhavý.

11. kolo první fotbalové ligy:
Slavia Praha - 1. FC Slovácko 1:0 (0:0)
Branka: 56. Zmrhal. Rozhodčí: Ardeleánu - Mokrusch, Hrabovský. ŽK: Břečka, Kerbr, Chvátal (všichni Slovácko). Diváci: 7108.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme