Slavia vyhrála dohrávku v Brně. Prodloužila sérii výher a v tabulce je před Spartou

Vycházející hvězda Slavie Antonín Barák naplno zazářila na hřišti Zbrojovky Brno. V dohrávce prvního kola nejvyšší fotbalové soutěže vstřelil mladý záložník se 2 góly podílel na vítězství 4:1. Slavia se v tabulce posunula na třetí místo, před rivaly ze Sparty.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Antonín Barák (vpravo) přijíma gratulace od Jaromíra Zmrhala

Antonín Barák (vpravo) přijíma gratulace od Jaromíra Zmrhala | Zdroj: ČTK

Slávisté v Brně přes tři roky nedali gól, jenže tentokrát na jih Moravy přijeli ve skvělé formě. Neuplynulo ani 10 minut a chybu brněnského beka Lutonského využil Antonín Barák. Volejem z osmi metrů propálil gólmana Melichárka.

Skončila ale i jedna pozitivní série sešívaných. Po drobné chybě Frydrycha šel na druhé straně sám na bránu Jakub Přichystal. Zakončením po zemi nejen vyrovnal, ale také ukončil sérii neprůstřelnosti Jiřího Pavlenky po 389 minutách. Do kabin tak šla obě mužstva za vyrovnaného stavu.

Jenže další gól už svěřenci Svatopluka Habance nepřidali a druhému poločasu vládla Slavia. 2 minuty po přestávce vyhrál Milan Škoda hlavičkový souboj a připravil míč proti noze Barákovi. 21letý záložník si i ve své druhé šanci počínal suverénně.

Až pak se gólově ozvali i jeho spoluhráči. Jako první Michal Frydrych, který po rohovém kopu křižnou hlavičkou přeloboval všechny včetně brankáře. V 66. minutě zakončil akci Hušbauera se Šventem Milan Škoda a zvýšil už na 4:1.

Dohrávku 1. kola, kdy zápas odložil déšť, zvládli slávisté s přehledem. Vyhráli pátý zápas v řadě a pod trenérem Šilhavým stále ještě neprohráli. V tabulce se posunuli s 21 body už na třetí místo. Dostali se před Zlín i před své úhlavní rivaly ze Sparty.

Tabulkové porovnání pražských „S“ dopadá lépe pro vršovický tým poprvé po dvou letech.

Dohrávka 1. kola první fotbalové ligy:
Zbrojovka Brno - Slavia Praha 1:4 (1:1)
Branky: 26. Přichystal - 9. a 47. Barák, 59. Frydrych, 66. Milan Škoda. Rozhodčí: Franěk - Vysloužil, Antoníček. Bez karet. Diváci: 8818.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme