Slávistům se před derby uzdravují hráči, tým si zvyká na nový styl hry

Fotbalový trenér Jaroslav Šilhavý půjde do nedělního derby se Spartou bez porážky ve svém novém slávistickém angažmá. Od svého příchodu zvládl remízu v Teplicích a výhru nad Libercem. Navíc se Slavii před derby zmenšuje marodka. Šilhavý tak pro další ligové utkání na stadionu Sparty může počítat až se třemi ze čtyř zraněných. Derby Sparta-Slavia vysíláme v neděli od 15:30 na streamu Český rozhlas Sport.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Simon Deli ze Slavie v souboji s libereckým Vladimírem Coufalem

Simon Deli ze Slavie v souboji s libereckým Vladimírem Coufalem | Zdroj: ČTK

„Je potěšitelné, že už jsou tihle marodi k dispozici. Jasmin Ščuk bude na derby určitě připravený. Dneska už začali trénovat Dušan Švento a Tomáš Souček. U toho ještě nemůžu říct, jak to bude, rozhodneme se těsně před zápasem. Na marodce už zůstává v podstatě jen Levan Kenia,“ řekl Českému rozhlasu kouč sešívaných.

Podle záložníka Jaromíra Zmrhala už je trenérská změna v Edenu znát. „Snažili jsme se teď hodně potrénovat, protože trenér neměl moc času, nebyl tady na přípravu. Takže jsme se snažili pochopit jeho styl hry,“ vypráví Zmrhal, který doufá, že série dobrých výsledků bude pokračovat.

„Po výhře je to vždy takové klidnější. Myslím si, že by to pro nás teď před derby mohlo být dobré,“ dodává Zmrhal, který ve Slavii působí od roku 2012. Od té doby pražský klub trénovalo už šest různých trenérů.

Cílem vedení Slavie pro tuto sezonu zůstává umístění do třetího místa, od něhož nyní sešívané dělí sedm bodů. Sparťané také nemůžou být se čtvrtou příčkou spokojeni, a tak bychom se mohli v derby dočkat ofenzivního fotbalu.

Utkání Sparta-Slavia začne na Letné v neděli v 15:30 a bude vyprodáno. Pokud se do hlediště nedostanete, můžete naladit náš volně šířený přímý přenos - vysíláme ho digitálně, v mobilní aplikaci nebo přes naše webové stránky na streamu Český rozhlas Sport.

Jan Kaliba, dab Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme