Slavný Manchester United je pod tlakem, hrozí mu předčasný konec v LM

Fandí mu třeba tenista Tomáš Berdych, hrál za něj i český fotbalista Karel Poborský. Řeč je o slavném anglickém klubu Manchester United, který má teď kromě spousty obdivovatelů po celém světě také velké starosti. Klubu z Old Trafford, trojnásobnému vítězi Ligy mistrů hrozí, že vypadne už v základní skupině této prestižní soutěže.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Manchesteru United  na tréninku před úterním zápasem LM na hřišti Wolfsburgu (Zleva Anthony Martial, Bastian Schweinsteiger, Michael Carrick a Ashley Young)

Fotbalisté Manchesteru United na tréninku před úterním zápasem LM na hřišti Wolfsburgu (Zleva Anthony Martial, Bastian Schweinsteiger, Michael Carrick a Ashley Young) | Zdroj: Reuters

Je v tom i kus symboliky, Bastian Schweinsteiger, který v létě jako první Němec v historii přestoupil do Manchesteru United, teď bude zachraňovat slavný anglický celek před vyřazením z Ligy mistrů na půdě bundesligového Wolfsburgu.

Právě na někdejší oporu Bayernu 'rudí ďáblové' hodně spoléhají. I kouč Manchesteru Van Gaal, který prohlásil, že kvůli tomu přece kupovali hráče, který má na to být lídrem týmu.

Schweinsteiger možná ještě není ve své nejlepší formě, ale i tak teď promlouval z klubového webu k fanouškům jako hráč měsíce.

Fyzicky se prý německý reprezentant, kterého od světového šampionátu často trápily zdravotní potíže, cítí dobře. I když přiznává, že je to na ostrovech jiné než v Bundeslize. Zatížení je kvůli větší porci zápasů vyšší, zvlášť v prosinci, kdy se v Anglii hraje na rozdíl od Německa i přes vánoční svátky.

Jestli bude program náročnější také o Ligu mistrů také po novém roce, bude záležet na výkonu Schweinsteigera i jeho spoluhráčů z United v dnešním večerním utkání na půdě Wolfsburgu.

„Musíme prokázat, že si náš klub, náš tým, naši hráči zaslouží postoupit. Proto je velmi důležité našeho soupeře porazit,“ řekl manažer United Louis van Gaal.

Pokud se fotbalisté Manchesteru nechtějí spoléhat na ztrátu dalšího konkurenta z nizozemského Eindhovenu, potřebují k postupu do play-off nutně zvítězit.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme