Sledovali jsme ONLINE: Bohemians díky třem gólům v druhé půli porazili Budějovice

Fotbalisté Bohemians 1905 vyhráli v Synot lize třetí z posledních čtyř zápasů. V utkání 10. kola si na domácí půdě poradili s Českými Budějovicemi, které srazili třemi góly v druhém poločase. V rozmezí třinácti skórovali John Mosquera, Josef Jindřišek z penalty a Jakub Rada.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán Josef Jindřišek (vpravo) dal druhý gól Bohemians 1905 z penalty

Kapitán Josef Jindřišek (vpravo) dal druhý gól Bohemians 1905 z penalty | Zdroj: ČTK

První poločas v Ďolíčku mnoho fotbalové krásy nenabídl. Největší šanci měli už po pěti odehraných minutách hosté. Po zblokované střele Machovce se k zakončení na hranici šestnáctky dostal Volešák, jehož pokus z otočky těsně minul branku Švengra.

Bohemians byli sice aktivnější, ale brankáře Křížka výrazněji zaměstnal jen Mikuš. Jeho střela po průniku Mosquery byla sice tvrdá, ale mířila jen doprostřed branky.

Fotbalisté Slavie prohráli pátý zápas v řadě, Boleslav si doma zastřílela

Číst článek

Také vstup do druhé půle vyšel lépe Budějovicím. Velkou šanci zahodil v 51. minutě střídající Klesa, který po centru Škody hlavou z dobré pozice branku netrefil. Hostům se tento moment krutě vymstil o deset minut později.


Fanoušci už zvedali ruce nad hlavu po střele Mikuše, kterou na poslední chvíli odkopl z brankové čáry stoper Lengyel. Záhy si ale na Jindřiškův centr naskočil Mosquera a dostal míč za Křížkova záda. Uběhly čtyři minuty a po faulu Kaloda na Mikuše kopali „Klokani“ penaltu. Tu s přehledem kapitán Jindřišek proměnil.

Budějovičtí se po dvou rychlých gólech sesypali a na jakoukoli odpověď už nenašli síly. V 73, minutě navíc inkasovali potřetí. Bartek našel z pravé strany osamoceného Radu, jenž hlavičkou překonal bezmocného Křížka a zpečetil výhru Bohemians.

10. kolo první fotbalové ligy:

Bohemians Praha 1905 - Dynamo České Budějovice 3:0 (0:0)
Branky: 61. Mosquera, 65. Jindřišek z pen., 74. J. Rada. Rozhodčí: Zelinka - Hájek, Peřina. ŽK: Šmíd - P. Novák, Michal Škoda, Brunclík, Kalod. Diváci: 4202.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme