Sledovali jsme ONLINE: Čeští mladíci přišli o vedení, s Dány prohráli 1:2

Přílišná pasivita ve druhém poločase připravila český národní tým do 21 let o vítězství v úvodním zápase domácího mistrovství Evropy. Po 45 minutách sice Češi vedli po střele Kadeřábka, nakonec ale prohráli 1:2 kvůli rozhodujícímu gólu 7 minut před koncem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dánové se radují, otočili zápas s českou reprezentací

Dánové se radují, otočili zápas s českou reprezentací | Zdroj: Reuters

Na hrotu útoku nastoupil Jihlavský Jan Kliment, který se od úvodu nebojácně hnal do šancí. Jeho první ránu chytil brankář Busk Jensen, podruhé po Frýdkově kolmé přihrávce mířil mimo.

Na první branku šampionátu se čekalo 35 minut. Pak se od postranní čáry rozeběhl Pavel Kadeřábek, navedl si míč na střed hřiště a přesnou ranou k tyči oslavil svůj dnešní přestup do Bundesligy. Po prvním poločase tak domácí reprezentanti vedli 1:0.

Po změně stran byl tým Jakuba Dovalila mnohem pasivnější a po deseti minutách o náskok přišel. Po centru z levé strany se na hranici malého vápna dostal k hlavičce Jannik Vestergaard a zakončením do protipohybu brankáře Koubka srovnal.

Rozhodnutí přišlo sedm minut před koncem. Koubek sice zneškodnil velkou dánskou šanci, po následném rohovém kopu ale ztratil míč Jaromír Zmrhal a Pione Sisto rozhodl o vítězství Dánska 2:1.

Vedle Čechů a Dánů jsou ve pražské skupině A také týmy Německa s Srbska, jejichž večerní vzájemný zápas skončil nerozhodně 1:1.

Mistrovství Evropy ve fotbale hráčů do 21 let - skupina A:
ČR - Dánsko 1:2 (1:0)
Branky: 35. Kadeřábek - 56. Vestergaard, 84. Sisto. Rozhodčí: Marciniak - Raczkowski, Musial (Pol.). ŽK: Knudsen, Vestergaard (oba Dán.). Diváci: 15 987.

Německo - Srbsko 1:1 (1:1)
Branky: 17. Can - 8. Djuričič. Rozhodčí: Estrada - Martínez, Sobrino (všichni Šp.). ŽK: Leitner, Günter - Brašanac, Čaušič, Pantič. ČK: 69. Günter. Diváci: 5500.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme