Sledovali jsme ONLINE: Fotbalisté nezvládli generálku, s Jižní Koreou prohráli 1:2

Poslední zápasový test před fotbalovým mistrovstvím Evropy v pražském Edenu čeští fotbalisté nezvládli. Nad jejich síly byli Jihokorejci, kteří v prvním poločase dali dvě branky. Po přestávce snížil Suchý, ale na vyrovnání svěřenci Pavla Vrby nedosáhli. I proto, že dohrávali v deseti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Češi prohráli s Jižní Koreou 1:2

Češi prohráli s Jižní Koreou 1:2 | Zdroj: ČTK

Na hrotu útoku české reprezentace nastoupil oblíbenec tradičních návštěvníků stadionu v Edenu Tomáš Necid. Na levý kraj obrany vybral trenér Thea Gebre Selassieho jako alternativu za Limberského. Na pravém kraji zálohy operoval Josef Šural, protože Bořek Dočkal řeší drobné zdravotní problémy.

Právě po faulu Gebre Selassieho padl první gól. Český bek ve 27. minutě sice zastavil korejský útok, jenže následnou stadardní situaci uklidil Pit-karam přesně do šibenice branky Petra Čecha. Na konci prvního poločasu to bylo už 0:2, když ztrátu Tomáše Rosického potrestal Suk Hjon-čun.

Kouč Vrba ale má pro přípravný zápas k dispozici 6 možností střídání a už dopředu avizoval, že všechny využije. Po přestávce vypustil na hřiště 4 nové hráče, jedním z nich byl Marek Suchý, který hned po minutě tečovanou střelou z obrovské dálky snížil na 1:2.

Naděje na zvrat oslabil půl hodiny před koncem Theo Gebre Selassie, když šel nešikovně do souboje na polovině hřiště a dostal druhou žlutou kartu.

I v oslabení měl tým Pavla Vrby šance. Ty největší stoper Tomáš Sivok, jenže jeho ránu vyrazil gólman Song-rjong. Strážce jihokorejské branky zasáhl i proti zakončení Jiřího Skaláka hrudí.

Zápas s Jižní Koreou byl jubilejním 250. zápasem samostatné české reprezentace, skončil ale porážkou 1:2. Mnohem důležitější střetnutí ale tým trenéra Pavla Vrby čeká už za 8 dní, kdy ve Francii vstoupí zápasem proti Španělsku do mistrovství Evropy.

Přípravné fotbalové utkání v pražském Edenu:
ČR - Korea 1:2 (0:2)
Branky: 46. Suchý - 26. Jun Pit-karam, 40. Suk Hjon-čun. Rozhodčí: Stefanski - Sadczuk, Borkowski (všichni Pol.). ŽK: Gebre Selassie, Sivok, Darida - Či Tong-won. ČK: 60. Gebre Selassie (ČR). Diváci: 16.490.
Sestavy:
ČR: Čech - Kadeřábek (46. Limberský), Sivok, Kadlec (46. Suchý), Gebre Selassie - Darida, Pavelka (46. Plašil) - Šural (46. Skalák), Rosický, Krejčí (70. Pudil) - Necid (79. Škoda). Trenér: Vrba.
Korea: Čung Song-rjong - Jong I, Kim Ki-hi, Kwak Te-hi, Čang Hjon-su - Ču Se-čong (63. Han Kuk-jong), Čong U-jong (83. Hong Čong-ho) - Son Hung-min (90.+2 Im Čchang-u), Jun Pit-karam (63. I Če-song), Či Tong-won (90.+4 Ki Song-jung)- Suk Hjon-čun (87. Hwang I-čo). Trenér: Stielike.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme