Sledovali jsme ONLINE: Fotbalisté po výhře v Lotyšsku postupují na Euro

Česká fotbalová reprezentace postoupila na mistrovství Evropy v roce 2016. Díky gólům Limberského a Daridy zvítězila v Lotyšku 2:1. Čechům pomohl i výsledek souběžně hraného zápasu, ve kterém Turci porazili Nizozemce 3:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Důležitý první gól vstřelil David Limberský, jako první mu gratuloval Bořek Dočkal

Důležitý první gól vstřelil David Limberský, jako první mu gratuloval Bořek Dočkal | Zdroj: Reuters

„Cením si toho, že i bez hráčů, kteří tu byli před deseti patnácti lety, se nám podařilo to, co těm top hráčům. Svým způsobem 'bezejmenní' hráči dokázali totéž co mužstva s Nedvědem, Jankulovským a Barošem,“ pochválil svůj tým Pavel Vrba.

Národní tým zvládl i šestou kvalifikaci na evropský šampionát v řadě. Díky třem bodům z Rigy je jasné, že svěřenci Pavla Vrby neskončí ve skupině A hůře než druzí. Naopak Nizozemci budou mít velké starosti s postupem do baráže.

Reprezentace do zápasu v Rize vstoupila skvěle. Neuběhla ani čtvrthodina, když se po Šuralově přihrávce prosmýkl do pokutového území David Limberský a prudkou ranou prostřelil lotyšského gólmana Vaninse.

Ve 25. minutě navíc připravil Pavelka střeleckou pozici Daridovi, který z dvaadvaceti metrů zvýšil už na poločasových 2:0.

 

takhle se slaví postup na Euro!!!

Posted by Česká fotbalová reprezentace on 6. září 2015

Do druhého poločasu dostali domácí od trenéra Paharse mnohem víc ofenzivních úkolů a česká obrana se musela ohánět. V 60. minutě ještě Petr Čech uhájil čisté konto zákrokem na brankové čáře proti Tarasovsově hlavičce, 20 minuty před koncem už ale nedokázal vytěsnit Zjuzinsovu střelu a domácí snížili.

Obrovské štěstí měl český tým v poslední minutě řádné hrací doby. Po chybě Václava Procházky ale Višnakovs nedokázal využít rychlý brejk a tříminutové nastavení už změnu stavu nepřineslo.

Po závěrečném hvizdu se reprezentanti mohli začít radovat. Věděli totiž, že Turci v domácím prostředí porazili Nizozemsko 3:0, což znamená, že v tabulce skupiny A Češi nepřijdou o postupovou pozici.

Utkání skupiny A kvalifikace mistrovství Evropy ve fotbale 2016:
Lotyšsko - ČR 1:2 (0:2)
Branky: 73. Zjuzins - 13. Limberský, 25. Darida. Rozhodčí: Aytekin - Kleve, Häcker - Welz, Siebert (všichni Něm.). ŽK: Maksimenko, Dubra (oba Lotyšsko). Diváci: 7913.
Sestavy:
Lotyšsko: Vanins - Freimanis (32. Gabovs), Dubra, Gorkšs, Maksimenko - Tarasovs - Rakels, Fertovs, Zjuzins, Kamešs (28. A. Višnakovs) - Karašausks (66. Cauna). Trenér: Pahars.
ČR: Čech - Kadeřábek, Suchý, Procházka, Limberský - Darida, Pavelka - Dočkal (90. Gebre Selassie), Kolář (54. Krejčí), Šural (77. Vaněk) - Škoda. Trenér: Vrba.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme