Sledovali jsme ONLINE: Fotbalisté porazili Island 2:1 a vedou kvalifikaci ME

Čeští fotbalisté vyhráli i čtvrtý zápas kvalifikace o postup na mistrovství Evropy v roce 2016. Svěřenci Pavla Vrby v přímém souboji o první místo ve skupině A otočili v Plzni zápas s Islandem a po výhře 2:1 přezimují v čele tabulky s tříbodovým náskokem před dnešním soupeřem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Kadeřábek se raduje z vyrovnávací trefy

Pavel Kadeřábek se raduje z vyrovnávací trefy | Zdroj: ČTK

Českému týmu se vstup do letošního posledního reprezentačního utkání nevyvedl. Jako první sice zahrozili po Lafatově hlavičce, ale po devíti minutách otevřeli skóre hosté. Brankář Čech chyboval při vyběhnutí po dlouhém autu a Bjarnason vrátil míč na malé vápno, odkud ho Sigurdsson poslal hlavou do prázdné branky.

Domácím týmem ale rychle obdržená branka výrazněji neotřásla. Vrbovi svěřenci měli častěji míč na svých kopačkách a rychle mohl vyrovnat Krejčí, který po Rosického přihrávce mířil z nadějné pozice hodně nepřesně. Ve 24. minutě se do šance dostal Lafata, kterého vychytal Halldórsson.

Islanďané se spíše bránili, ale pět minut před koncem první půle mohli své vedení zvýšit. Za obranu si zaběhl Sigthórsson a Kadeřábek v poslední chvíli tečoval jeho zakončení mimo tyče. Sparťanský obránce se blýskl také o pár minut později na opačné.

K Čechům se přiklonilo i štěstí

V nastavení první půle Krejčí zahrál standardku na Pudila, který od čáry vrátil balon před branku a Kadeřábek si přesnou hlavičkou připsal první reprezentační gól. Island ve čtvrtém utkání kvalifikace poprvé inkasoval.

Kouči Vrbovi tak návrat do Plzně vyšel na jedničku, jeho svěřenci zůstávají stoprocentní. V dalším zápase 28. března čeká český celek doma Lotyšsko.

Nizozemci odpověděli na kritiku výhrou 6:0 nad Lotyšskem

Číst článek

I po změně stran byli Češi lepším týmem. Blízko vedoucí trefy byl Lafata, který pálil těsně mimo. Za aktivitu byl Vrbův tým odměněn v 62. minutě. Plašil vracel od postranní čáry do vápna míč, který si nešťastně srazil do vlastní branky Bödvarsson.

Štěstí stálo při domácích také o dvě minuty později, když Sigurdsson trefil tyč. Island se dostal k tlaku až v závěru, ale v 85. minutě se blýskl Čech, který vyrazil střelu střídajícího Gudmundssona.

Utkání skupiny A fotbalové kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2016:

Česká republika - Island 2:1 (1:1)
Branky: 45.+1 Kadeřábek, 61. vlastní Bödvarsson - 9. R. Sigurdsson. Rozhodčí: Stark - Pickel, Schiffner (všichni Něm.). ŽK: Dočkal - R. Sigurdsson, E. Bjarnason, Gíslason, Sigthórsson. Diváci: 11.354 (vyprodáno).

ČR: Čech - Kadeřábek, Sivok, M. Kadlec, Pudil - Darida, Plašil - Dočkal, Rosický (90.+2 Procházka), L. Krejčí (65. Pilař) - Lafata (82. Necid). Trenér: Vrba.
Island: Halldórsson - E. Bjarnason (62. Sävarsson), R. Sigurdsson, Árnason, A. Skúlason - Hallfredsson (62. Gíslason), G. Sigurdsson, Gunnarsson, B. Bjarnason (77. Gudmundsson) - Bödvarsson, Sigthórsson. Trenéři: Hallgrímsson a Lagerbäck.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme