Sledovali jsme ONLINE: Fotbalisté prohráli s Turky 0:2 a Euro pro ně končí

Čeští fotbalisté v posledním zápase skupinové fáze Eura podlehli Turecku 0:2 a turnaj pro ně končí před branami osmifinále. Turci vedli již od 10. minuty, kdy se prosadil Yilmaz, po poločase pak druhý gól přidal Tufan. Výběr Pavla Vrby tak ve skupině D obsadil poslední místo poté, co ve třech zápasech zaznamenal jediný bod. V souběžně hraném zápase Chorvatsko porazilo Španělsko 2:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bořek Dočkal v souboji s Turanem

Bořek Dočkal v souboji s Turanem | Zdroj: Reuters

První poločas nabídl vyrovnanou partii. Gólu se však dočkali pouze Turci, jejichž protiútok v 10. minutě vyústil gólem Buraka Yilmaze.

V následných minutách měli o něco málo více ze hry hráči českého výběru, nicméně žádná z jejich šancí gólem neskončila. Blízko vyrovnání byl například v 16. minutě Tomáš Sivok, který po rohu hlavičkoval pouze do tyče. Ve 38. minutě se pak pohlednou ranou prezentoval Jaroslav Plašil, nicméně jeho pokus Volkan Babacan zlikvidoval.

Ani po přestávce se obraz hry sice příliš nezměnil, ale Češi si nebyli schopni vypracovat větší šance. V 65. minutě pak přišel moment, který definitivně rozhodl o osudu utkání. Turci nacentrovali míč do šestnáctky, kde se k balonu dostal Yilmaz, který následně našel Tufana. Ozan Tufan poté zblízka propálil Čecha, který proti jeho střele neměl šanci.

Ve zbylých 25 minutách již čeští hráči vývoj duelu zvrátit nedokázali. Trápily je i nepřesnosti, takže Turci si vítězný výsledek v poklidu hlídali a i nadále mohou živit šanci na postup.

Chorvatsko otočilo zápas se Španělskem a ovládlo skupinu D

V souběžně hraném utkání se z výhry radovali Chorvati, kteří pokořili Španělsko 2:1. Lepší vstup do zápasu přitom měli obhájci titulu, kteří díky gólu Moraty vedli od 7. minuty. Krátce před přestávkou však srovnal Kalinič, takže se do kabin šlo za stavu 1:1.

V 72. minutě mohl Španělům vedení vrátit Ramos, jenže ten nařízenou penaltu zahodil. O čtvrt hodiny později naopak udeřili Chorvati, kterým výhru 2:1 v 87. minutě vystřelil Ivan Perišić.

Následně již Chorvati nezaváhali, takže slaví cenné vítězství, díky kterému ovládli skupinu D. Španělsko ve skupině skončilo druhé, což znamená, že v osmifinále narazí na Itálii.

Mistrovství Evropy ve fotbale ve Francii:

Skupina D
ČR - Turecko 0:2 (0:1)

Branky: 10. Yilmaz, 65. Tufan. Rozhodčí: Collum (Skot.) - MacGraith (Ir.), Connor - Madden, Beaton (všichni Skot.). ŽK: Plašil, Pavelka, Šural - Köybasi, Balta. Diváci: 32.836.

Chorvatsko - Španělsko 2:1 (1:1)
Branky: 45. Kalinič, 87. Perišič - 7. Morata. Rozhodčí: Kuipers - Van Roekel, Zeinstra - Van Boekel, Liesveld (všichni Niz.). ŽK: Rog, Vrsaljko, Srna, Perišič (všichni Chorv.). Diváci: 37.245.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme