Sledovali jsme ONLINE: Plzeň prohrála ve Villarrealu, Liberec zvítězil v Marseille

Fotbalisté Viktorie Plzeň prohráli v Evropské lize na hřišti Villarrealu 0:1, když jediný gól vstřelil ve druhém poločase Baptistao. Naopak fantastického výsledku dosáhl Slovan Liberec, který zvítězil 1:0 na hřišti Olympique Marseille gólem Coufala z 84. minuty.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Viktoria Plzeň nastoupila v Evropské lize na hřišti Villarrealu. Vlevo Tomáš Hořava, vpravo Nahuel Leiva.

Viktoria Plzeň nastoupila v Evropské lize na hřišti Villarrealu. Vlevo Tomáš Hořava, vpravo Nahuel Leiva. | Zdroj: ČTK

Villarreal začal s velkou chutí a jeho útočníci dělali plzeňské obraně hodně velké problémy. Po pěti minutách musel Kozáčik vyběhnout až za hranici pokutového území, aby zastavil náběh Soldada.

V další šanci vychytal plzeňský gólman Castilleja a na konci první dvacetiminutovky byl před Kozáčikem sám Soldado, který trefil pouze jeho nohy.

Po půlhodině hry vyrovnala Viktoria hru a začala se také osmělovat více směrem dopředu. Vypracovala si několik dobrých standardních situací, ale do gólové šance se nedostala.

V úvodu druhého poločasu se dostali domácí do vedení, když hezkou individuální akci zakončil střelou na přední tyč Baptistao - 1:0!

Tento gól dal ráz zbytku zápasu. Domácí se snažili kontrolovat hru a nepustit Plzeň do žádné větší šance, a tak na plzeňské straně přibývaly pouze rohy a standardní situace.

Hráči Villarrealu se soustředili na rychlé protiútoky, ale z nich už se jim gól dát nepodařilo. Kaňkou na výkonu Plzně je zbytečná červená karta pro kapitána Procházku, který viděl během osmi minut dvě žluté karty.

2. kolo základní skupiny E fotbalové Evropské ligy:

Villarreal CF - Viktoria Plzeň 1:0 (0:0)
Branka: 54. Baptistao. Rozhodčí: Gözübüyük - Steegstra, Zeinstra (všichni Niz.). ŽK: Bailly - Hořava, Procházka. ČK: 80. Procházka.
Villarreal: Barbosa - Rukavina, Bailly, Ruiz, J. Costa - Castillejo, Dos Santos (76. Trigueros), Bruno, Nahuel (83. Samu) - Baptistao, Soldado. Trenér: Marcelino.
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Baránek, Procházka, Limberský - Hořava, Hrošovský - Petržela (75. Mahmutovič), Kopic (81. Hejda), Kovařík (88. Vůch) - Ďuriš. Trenér: Krejčí.

Fotbalisté Liberce se radují z vítězného gólu na hřišti Olympique Marseille. Zleva David Pavelka a střelec gólu Vladimír Coufal (5) | Foto: ČTK/AP

Fotbalisté Liberce dosáhli v Marseille vynikajícího výsledku, když gólem Coufala v 84. minutě získali cenné vítězství a tři body.

V prvním poločase se počítaly šance pouze na straně domácího týmu, ale v liberecké brance stál vynikající brankář Koubek. Ten vychytal několik vyložených příležitostí, zoufalý byl z českého brankáře zejména Batshuayi.

Po přestávce už to vypadalo, že po tečované střele Alessandriniho a dalším výborném zákroku Koubka pošle Marseille do vedení Ocampos, ale ten netrefil odkrytou branku.

V 70. minutě zklamal domácí příznivce opět Batshuayi, a tak přišel šest minut před koncem zápasu trest. Po rohovém kopu a zmatcích v obraně se dostal míč k Coufalovi, který přízemní střelou poslal Liberec do vedení.

Olympique vrhnul všechny síly do útoku, nastavovalo se osm minut, ale liberecká tvrz odolala. Slovan tak napravil prohru z prvního utkání doma s Bragou a je na třetím místě tabulky se stejným bodovým ziskem jako jeho dnešní soupeř.

2. kolo základní skupiny F fotbalové Evropské ligy:

Olympique Marseille - Slovan Liberec 0:1 (0:0)
Branka: 84. Coufal. Rozhodčí: Jeskov - Mosjakin, Dančenko - Bezborodov, Ivanov (všichni Rus.). ŽK: Rekik, Ocampos - Pokorný, Bartošák, Coufal, Koubek. Diváci: 10 040.
Marseille: Mandanda - Isla (67. Dja Djedjé), Rolando, Rekik, Mendy - Romao, Silva - Alessandrini (82. Sarr), Cabella (71. Barrada), Ocampos - Batshuayi. Trenér: Míchel.
Liberec: Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorný, Bartošák - Sýkora, Pavelka - Jefremov, Shala (73. Bartl), Šural (89. Kerbr) - Rabušic (46. Bakoš). Trenér: Trpišovský.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme