Sledovali jsme ONLINE: Plzeňská Viktoria porazila Spartu a přiblížila se k zisku titulu

Alespoň o zachování šance na zisk mistrovského titulu bojovali fotbalisté pražské Sparty proti aktuálnímu lídrovi tabulky z Plzně. Viktoriáni ale zvítezili v Praze 3:0 a velkou měrou se tak přiblížili k zisku mistrovského titulu. Naděje na to, že pohár zvednou nad hlavu Letenští, je již pouze teoretická.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost Ondřeje Vaňka po úvodní brance ve sparťanské brance

Radost Ondřeje Vaňka po úvodní brance ve sparťanské brance | Zdroj: ČTK

První poločas zápasu mezi Spartou a Plzní nabídl snad všechno, co moderní fanoušek od souboje prvního s druhým čeká. Dvě penalty, z toho jednu neproměněnou, neuznaný gól, parádní atmosféru a kvalitní výkony hráčů i fanoušků.

Skóre se měnilo již v 11. minutě. Petržela šel v pokutovém území důrazně za míčem a byl faulován. Nařízenou penaltu s přehledem proměnil Ondřej Vaněk. O 16 minut později měli šanci vstřelit gól z penalty i domácí. Bořek Dočkal ale nabídnutou šancí pohrdl a trestuhodně přestřelil.

V několika slibných šancích se do konce poločasu ocitli Plzeňští. Ovšem proti stál vždy výborně chytající brankář domácích David Bičík.

„Sparta dělá chyby, jdeme do nich naplno. Mohli jsme přidat i další dva góly. Na penaltu jsem byl určený a věřil jsem si,“ řekl po prvním poločasu jediný střelec zápasu Ondřej Vaněk.

Druhá půle zápasu se zdaleka nehrála v takovém tempu jako ta první. Hráči Plzně se nikam nehnali a trpělivě čekali na možnosti brejků. To se jim vyplatilo. V závěrečné pětiminutovce dvakrát utekl střídající Michael Krmenčík a rozhodl o vítězství hostů 3:0.

Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme