Sledovali jsme ONLINE: Sparta veze z Boleslavi výhru 4:2, Plzeň znovu ztratila

Fotbalisté pražské Sparty vyhráli v předehrávce 4. kola Synot ligy na půdě Mladé Boleslavi 4:2 a na čele neúplné tabulky mají čtyřbodový náskok. Potřetí v nové ligové sezoně ztratil body úřadující mistr z Plzně. Viktoria ve druhém pátečním utkání jen remizovala 2:2 v Teplicích, přestože po poločase vedla 2:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparťané se radují z úvodního gólu, o který se postaral Lukáš Vácha

Sparťané se radují z úvodního gólu, o který se postaral Lukáš Vácha | Zdroj: ČTK

Sparťané do utkání vstoupili tím nejlepším možným způsobem. Hned z první střely na branku otevřeli skóre zápasu. Centr Krejčího prošel až na hranici pokutového území k Váchovi, který po osmi odehraných minutách střelou z druhé vlny překonal gólmana Šedu.

Boleslav ale rychle inkasovaný gól nezaskočil, nebýt nepřesné koncovky mohli domácí od 22. do 27. minuty skóre otočit. Nejprve minul sparťanskou branku Ščuk z ideální pozice po centru Rady.

Poté hlavou dorážel z malého vápna nepřesně osamocený Skalák a třetí tutovku domácích zazdil opět Ščuk, který tentokrát hlavičkoval přesně, ale Bičík vytáhl parádní zákrok.

Boleslav protrhla smůlu v zakončení až pět minut před odchodem do šaten. Ščukovu střelu srazila obrana Sparty jen do míst, kam si naběhl Skalák, který si dal záležet na tom, aby míč odkryté části branky trefil.

Úvod druhého poločasu znovu vyšel lépe Pražanům. Nový muž na hřišti Hybš poslal z levé strany míč před branku, kde poslal ve skluzu do sítě míč kapitán Lafata. Sparťané se ale z vedení radovali jen čtyři minuty.

Mladá Boleslav dvakrát dotáhla jednogólové manko, nakonec ale odešla ze zápasu se Spartou bez bodu | Foto: ČTK

Na centr Bartla z pravé strany si mezi sparťanské obránce naběhl Zahustel a hlavou prodloužil míč za bezmocného Bičíka.

Z ofenzivní podívané nakonec odešli jako vítězové Pražané. Fatai ještě z dobré pozice zakončil velmi slabě, ale v 78. minutě neuhlídala domácí obrana Costu, který si naskočil na rohový kop a s pomocí tyče poslal hlavou míč za Šedova záda – 2:3.

Potřetí už Boleslav vyrovnat nedokázala. Naopak inkasovala v závěru ještě jednou. Lafatovu střelu zpoza vápna srazil bránící Šisler do protipohybu brankáře Šedy.

Plzeň neudržela dvougólový náskok

Úřadující ligový šampion z Plzně se v Teplicích dostal do vedení po půlhodině hry. Střelu Petržely gólman Grigar ještě zlikvidoval, ale v 35. minutě nestačil na hlavičku osamoceného stopera Baránka po centru Petržely.

Západočeši svůj náskok do přestávky ještě zdvojnásobili. Ďuriš přetlačil teplického obránce Horu a dostal do šance Kopice, který překonal Grigara technickou střelou ke vzdálenější tyči.

Plzeňská Viktoria (v červeném) ztratila body už ve třetím ze čtyř odehraných kol | Foto: ČTK

Teplice se vrátily do hry jen tři minuty po zahájení druhého poločasu. Sudí Hrubeš si všiml ruky plzeňského stopera Hubníka v pokutovém území a nařídil pokutový kop. Ten bezpečně proměnil Fillo a snížil na 1:2.

Nadšení domácích utlumil výpadek světel na teplickém stadionu. Rozhodčí poslal oba týmy do šaten a pokračovat se mohlo až po deseti minutách.

Dostali jsme další ránu, zní z kabiny Plzně. Mistr ztratil v Teplicích dvougólové vedení

Číst článek

Po hodině hry pak technické problémy vystřídal silný déšť, který nakonec přinesl více radosti a štěstí Teplicím. Plzeň totiž nedokázala ani jeden z brejků dotáhnout do zdárného konce a Severočeši to potrestali v poslední minutě.

Vondrášek vybojoval rohový kop, na který do vápna přiběhl i gólman Grigar. Právě domácí brankář skákal do souboje se spoluhráčem Lüftnerem, který poslal míč hlavou za Kozáčikova záda – 2:2.

4. kolo Synot ligy:

FK Mladá Boleslav - Sparta Praha 2:4 (1:1)
Branky: 40. Skalák, 52. Zahustel - 48. a 83. Lafata, 8. Vácha, 78. Costa. Rozhodčí: Příhoda - Nádvorník, Vlasjuk. ŽK: Magera, Baroš, Bartl - Mareček, Dočkal, Holek, Lafata, Fatai. Diváci: 5000 (vyprodáno).

FK Teplice - Viktoria Plzeň 2:2 (0:2)
Branky: 49. Fillo z pen., 90. Lüftner - 35. Baránek, 45.+2 Kopic. Rozhodčí: Hrubeš - Blažej, Pilný. ŽK: Ljevakovič, Jablonský, Hora, Krob - Hubník, Mahmutovič, Rajtoral. Diváci: 9361.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme