Sledovali jsme ONLINE: Sparta vyhrála derby 2:0. Rozhodl Lafata

Pražská Sparta se vrátila na druhé místo ligové tabulky. V posledním zápase sobotního programu 9. kola Synot ligy porazila v pražském derby Slavii 2:0, když oba góly zařídil po změně stran David Lafata, který navíc neproměnil penaltu. Slavia měla hodně příležitostí, žádnou ale nedokázala proměnit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Lafata rozhodl derby pro Spartu

David Lafata rozhodl derby pro Spartu | Zdroj: ČTK

První poločas byl vyrovnaný a nenabídl příliš mnoho šancí. Tu největší měl kanonýr Sparty Lafata, jehož nůžky ale výborným zákrokem vyrazil brankář Hrubeš. David Bičík na druhé straně zase musel zasahovat proti nebezpečné střele Juhara. Ani jeden brankář ale gól v prvním poločase nepustil.

Po osmi minutách druhého poločasu si ale na Dočkalův centr naskočil David Lafata a o tyčku poslal Spartu do vedení. Náskok týmu z Letné mohl být o pět minut později ještě výraznější po penaltě za Vukadinovičovu hru rukou ve vápna. Lafata ale penaltu poslal do břevna.

„Mohlo to být klidnější, ale bylo ještě dost času, tak jsem chtěl ještě jeden gól dál. Důležité bylo, že nás podržel David Bičík, to rozhodl,“ litoval neproměněnou penaltu David Lafata.

Lafatovi stačí i trošku prostoru, chválí Latka po derby sparťanského kanonýra

Číst článek

Slavia měla několik šancí na vyrovnání. V té největší byl záložník Zmrhal, který stál sám proti Bičíkovi, který ale jeho ránu vyrazil. V několika svých příležitostech se nedokázal prosadil ani Milan Škoda.

10 minut před koncem bylo o výsledku jasno: Kadeřábek přesně našel Krejčího, tomu se sice zakončení nepovedlo, ale David Lafata byl ve na správném místě vsítil svůj druhý gól zápasu.

Z vítězství 2:0 ve 282. derby se raduje tým z Letné, který se posunul na druhé místo tabulky. Deváté kolo se v neděli dohrává zápasem Liberce s Mladou Boleslaví.


Karel Hrubeš podal výborný výkon, dvěma gólům ale nezabránil | Foto: ČTK

9. kolo první fotbalové ligy:
Slavia Praha - Sparta Praha 0:2 (0:0)
Branky: 53. a 80. Lafata. Rozhodčí: M. Paták - Wilczek, Moláček. ŽK: Latka, Piták, Baéz - Costa. Diváci: 16.661.
Sestavy:
Slavia: Hrubeš - Dobrotka, Latka, Bílek, Juhar - Kodr (69. R. Hrubý), Baéz - V. Vukadinovič (61. Piták), Zmrhal, M. Černý (87. Petr) - Milan Škoda. Trenér: Beránek.
Sparta: Bičík - Kadeřábek, Holek, J. Brabec, Costa - Matějovský, Vácha, Hušbauer (49. Konaté) - Dočkal (90. Mareček), L. Krejčí - Lafata (88. Bednář). Trenér: Lavička.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme