Sledovali jsme ONLINE: V utkání Jablonce s Ajaxem gól nepadl a Severočeši v EL končí

Fotbalisté Jablonce nedokázali vstřelit gól do sítě Ajaxu Amsterodam ani v odvetném zápase a po bezbrankové remíze vypadli z Evropské ligy. Nejblíže měl k vyrovnání jednogólového manka z prvního utkání Greguš, ale neproměnil pokutový kop.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V odvetném utkání Jablonce s Ajaxem gól nepadl a do základní skupiny EL postoupil nizozemský tým.

V odvetném utkání Jablonce s Ajaxem gól nepadl a do základní skupiny EL postoupil nizozemský tým. | Zdroj: ČTK

Úvodních deset minut patřilo domácím, kteří hráli aktivně, ale všechny jejich akce končily před pokutovým územím soupeře.

V dalších minutách převzali hosté iniciativu a hra se přesunula převážně na polovinu Jablonce.

První větší šanci v utkání měli ale přeci jenom domácí. Při rychlém protiútoku si vyměnili míč Crnkič s Wágnerem a brankář Cillesse musel hodně rychle z branky, aby pádem pod nohy zneškodnil šanci jabloneckého záložníka.

Na druhé straně měl největší šanci otevřít skóre Veltman, který po rohovém kopu Gudejla netrefil z bezprostřední blízkosti branku Hrubého.

Ve druhém poločase nastoupil místo Wágnera Tecl. Po jeho akci zahrál rukou Riedewald a Jablonec měl k dispozici pokutový kop.

K jeho exekuci se postavil Greguš, ale jeho střela skončila na tyči hostující branky!

Vzápětí byl po druhé žluté kartě vyloučený Bazoer a Severočeši hráli půl hodiny přesilovku. Bohužel si s ní neporadili.

V největší šanci Jablonce selhal Greguš, který z pokutového kopu trefil tyč. | Foto: ČTK

Nejblíže gólu byl Tecl, který po standradní situaci Nováka pěkně hlavičkoval, ale Cillessen vytáhl parádní zákrok a svůj tým zachránil.

Na druhé straně se dvakrát zaskvěl Hrubý. nejdříve vychytal tváří v tvář Fischera a pak vyrazil tvrdou střelu El Ghazího.

Odvetný zápas 4. předkola fotbalové Evropské ligy:

FK Jablonec - Ajax Amsterodam 0:0 po poločase
Rozhodčí: Hansen - Rix, Vang Andersen (všichni Dán.). ŽK: Crnkič, Greguš, Trávník - Milik, Bazoer, El Ghazi. ČK: 59. Bazoer. Diváci: 6040 (vyprodáno). První zápas: 0:1, postoupil Ajax.
Jablonec: Hrubý - Karavajev, Pernica, Beneš, Novák - Hübschman - Mingazov, Greguš (75. Trávník), Pospíšil, Crnkič (68. Doležal) - Wágner (46. Tecl). Trenér: Šilhavý.
Ajax: Cillessen - Tete, Veltman, Riedewald, Dijks - Bazoer, Klaassen, Gudelj - El Ghazi, Milik (69. Van Rhijn), Sinkgraven (46. Fischer). Trenér: F. De Boer

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme