Slováci se s Němci utkají na úplně novém trávníku

Slovenskou reprezentaci čeká dnes od 18 hodin na evropském šampionátu skutečná fotbalová výzva. O postup do čtvrtfinále se utkají s Němci, tedy posledními mistry světa. A pod nohama při tom budou mít úplně nový trávník, protože ten původní byl velice špatný, takže na stadionu v Lille před tímto duelem položili nový.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Organizátoři mistrovství Evropy ve fotbale museli položit nový trávník

Organizátoři mistrovství Evropy ve fotbale museli položit nový trávník | Zdroj: Reuters

Nový trávník na stadion v Lille dorazil ve dvaadvaceti nákladních vozech, aby se povrch mohl co nejrychleji vyměnit.

„Jsme zvyklí položit nový povrch do 24 hodin,“ říkají lidé z nizozemské dodavatelské firmy. Nedělají něco takového poprvé, ale tohle je výjimečný případ. Tlak od UEFA je enormní, přeložit narychlo osmifinále Německo-Slovensko jinam je nemyslitelné.

Francouzští pořadatelé si odpovědnost za špatně oseté trávníky nejen v Lille, ale i na Stade de France v Paříži nebo v Marseille přehazují s Evropskou fotbalovou unií.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nový trávník na stadion v Lille dorazil ve dvaadvaceti nákladních vozech

Ta si najala britského trávníkáře Richarda Haydena, který těsně před turnajem nechal na hřiště dosít speciální trávu, jenže výsledek hlavně v Lille byl katastrofální, hráči tam klouzali a padali.

„Hráli jsme už na všelijakých hřištích, takže hledat nějakou senzaci není třeba, ale taková akce by si zasloužila asi lepší trávníky než tyto,“ říká slovenský obránce a kapitán Martin Škrtel.

Britským odborníkem dosetá tráva byla právě ze Slovenska a Slováci na ní v Lille dokázali porazit Rusy, což jim zajistilo postup do osmifinále. V něm už se ale proti Němcům na pomoc odstraněné domovské flóry spoléhat nemohou.

„Už když jsme tam trénovali před Rusy a hráli s nimi, tak ten trávník byl v dezolátním stavu. A ty zápasy, které se tam hrály potom, tak myslím, že tam byly nějaké stížnosti. Věřím, že teď bude trávník kvalitnější,“ uzavírá Škrtel.

Jan Kaliba, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme