Slováci zažili na Euru dvojí zklamání. Prohráli a na zápas ani nepřiletěli jejich blízcí

Premiéru na mistrovství Evropy si určitě fotbalisté Slovenska představovali jinak. V Bordeaux po chybě v úvodu a nedůslednosti v závěru zápasu prohráli s Walesem 1:2. Před utkáním navíc hráči měli v hlavách jeden nesportovní problém – z Bratislavy totiž kvůli technické poruše neodletělo letadlo s jejich rodinami.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zklamaný slovenský fotbalista Martin Škrtel po úvodním zápase Eura s Walesem

Zklamaný slovenský fotbalista Martin Škrtel po úvodním zápase Eura s Walesem | Zdroj: Reuters

„Od rána jsme to řešili. Myslím si, že to je něco hrozného. Co k tomu dodat,“ divila se největší hvězda slovenské reprezentace a záložník Neapole Marek Hamšík.

Agentura, která zajišťovala charterové lety z Bratislavy, vypravila tři letadla, jenže to s rodinnými příslušníky reprezentantů nebo se zástupci Slovenského fotbalového svazu nevzlétlo a náhradní se nepovedlo zajistit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisté Slovenska zažili dvě zklamání. Na Euru prohráli úvodní zápas, na který navíc nepřiletěli kvůli poruše letadla jejich rodinní příslušníci. Více Mirko Vasić

„Nevím, co k tomu říct. Je to velká ostuda a lhal bych, kdybych řekl, že jsem nad tím nepřemýšlel. Celé dopoledne jsme řešili jen to, protože naše rodiny byly na letišti od sedmi ráno do jedné a nakonec se sem ani nedostaly,“ popisovala situaci další z opor Slovenska Martin Škrtel.

Stoper Liverpoolu si pak postěžoval na následnou špatnou komunikaci se zástupci agentury, která se přes média ale za problémy omluvila.

Na hřišti ovšem slovenské fotbalisty předzápasové události neovlivnily a Škrtel věří, že tým je psychicky silný, aby ho porážka s Walesem nerozhodila. „Máme pár dní na to, abychom zregenerovali a připravili se na zápas s Ruskem.“

VIDEO: Ruští fanoušci v Marseille napadali Angličany, jeden z nich bojuje o život

Číst článek

Tedy s týmem, který zažil na rozdíl od Slováků večer se šťastným koncem, když utkání s Anglií vyrovnal v nastaveném čase. Po zápase však klid narušily vzájemné krvavé potyčky.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme