Slovan vybojoval první jarní výhru. Na kvalitu nehledíme, říká kouč Vavruška

Záchrana - myslete jen na ni a udělejte pro ni všechno! Kdo by to byl ještě nedávno řekl, že budou fanoušci Liberce vítat své oblíbence na hřišti choreem s takovýmto vzkazem. V minulých sezonách úspěšný klub byl ještě před zápasem s Brnem u dna ligové tabulky. Severočeši ale přání fanoušků tentokrát vyslyšeli. Vyhráli 1:0, připsali si první jarní výhru a po více než čtyřech měsících opustili sestupové příčky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liberci zařídil těsné vítězství nad Brnem útočník Marek Bakoš (27)

Liberci zařídil těsné vítězství nad Brnem útočník Marek Bakoš (27) | Foto: www.fcslovanliberec.cz

Liberecko-brněnská konfrontace byla dlouhou dobu urputným, tvrdým a hlavně nepříliš pohledným soubojem. A až do 81. minuty také bezbrankovým, jenže pak střídající Marek Bakoš šikovně tečoval střelu Kevina Luckassena a zápas rozhodl.

„Měli jsme rychlý brejk, Kevin Luckassen poslal míč před bránu, nějak se to tam poodráželo a míč zapadl do brány,“ popisoval klíčový okamžik Bakoš. Ten se trefil v době, kdy už Zbrojovka hrála po Čtvrtníčkově vyloučení v deseti.

Přehrát

00:00 / 00:00

Po závěrečném hvizdu to z nás spadlo, přiznal po výhře nad Brnem autor vítězného libereckého gólu Marek Bakoš

„Zápas byl emotivní pro každého z nás, chtěli jsme to zvládnout. Výhrou to z nás všechno spadlo,“ oddychl si jednatřicetiletý útočník.

Oslabení Brňané už se na vyrovnání nezmohli, a tak si mohli Liberečtí po hodně dlouhé době vychutnat pocit vítězství. A poprvé od 24. října zněl kabinou Slovanu také vítězný pokřik.

„Už jsem ho úplně zapomněl,“ smál se obránce Lukáš Pokorný. „Čekali jsme dlouho, věřím, že tohle bude odrazový můstek a teď to půjde lépe a lépe,“ doufá.

Plzeň vede fotbalovou ligu o 5 bodů, Liberec se odpoutal z posledního místa

Číst článek

Na 14. místě má Slovan po 22. kole jednobodový náskok na Hradec Králové i České Budějovice. Boj o udržení je tedy otevřený.

Už teď je ale jisté, že pohlednou hrou plnou fines a gólů se Slovan do zbytku jarní části soutěže vrhat nebude. Zůstane u stylu hry, jaký přinesl tři body v utkání, nebo spíše v boji s Brnem.

„Kluci jsou šikovní, fotbal hrát umí, ale nevyhráli. Udělali jsme z toho cíleně poněkud stupidní záležitost, teď na kvalitu hledět nemůžeme, musíme dělat body. Jak to bude v tuhle chvíli vypadat, je mi opravdu úplně jedno,“ dodává trenér Slovanu David Vavruška.

David Nyč, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme