Smrtelná křeč, sešup, cesta do suterénu, hodnotí fanoušci výkony reprezentace na sociálních sítích

Před dvěma lety se příznivci národního týmu radovali z výkonů i výsledků v kvalifikaci na fotbalové Euro do Francie. Teď jsou z podzimních bojů o postup na mistrovství světa 2018 rozčarovaní. Češi mají po třech úvodních zápasech jen dva body za remízy se Severním Irskem a Ázerbájdžánem a doposud nevstřelili jediný gól.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalová reprezentace je na kolenou

Fotbalová reprezentace je na kolenou | Zdroj: ČTK

Tak zdařilý vstup do kvalifikace na Euro 2016 před dvěma lety nečekali ani největší optimisti.

Vždyť Češi doma vítězstvím 2:1 zaskočili Nizozemce, tehdy čerstvé bronzové medailisty z mistrovství světa v Brazílii, stejným výsledkem pak uspěli i na horké turecké půdě a Kazachstán venku přestříleli 4:2.

Zatímco tenkrát mohla v české šatně na znamení formy zvesela hrát píseň Raketou na Mars, po nevydařeném Euru reprezentace "Žije jako kaskadér". Pád oproti předchozímu kvalifikačnímu cyklu vnímají i fanoušci na sociálních sítích.

Ačkoli svěřenci Karla Jarolíma v soutěžních zápasech udrželi už dvě čistá konta, což se pod předchozím trenérem Pavlem Vrbou nepodařilo za celou dobu jeho angažmá, na kontě mají jen dva body za remízy se Severním Irskem a Ázerbájdžánem. A za 270 minut ještě neskórovali.

„Český fotbal je ve smrtelné křeči,“ vnímá fanoušek národního týmu na Twitteru. „Stíhá nás i San Marino,“ reaguje další příznivec.

Právě výběr San Marina se v úterý poprvé po patnácti letech trefil v kvalifikaci na mistrovství světa na půdě soupeře. A jeho twitterový účet tím rázem ožil. Gratulovali jim k tomu z německého Bayernu i Herthy Berlín.

Poslední San Marino ztrácí na Čechy v kvalifikační skupině C dva body. Vzájemný souboj dvou celků z chvostu tabulky je na programu v březnu příštího roku. Podzimní část cyklu Jarolímův tým uzavře 11. listopadu domácím střetnutím s Norskem.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme