Snažil jsem se uklidnit, aby kluci v kabině nepoznali nervozitu, přiznal po zápase Krejčí

Fotbalisté Viktorie Plzeň se přesvědčili o tom, že kouzlo nového trenéra funguje. Poprvé nastoupili pod vedením Karla Krejčího a hned uspěli, když ve čtvrtém předkole Evropské ligy porazili Vojvodinu Novi Sad 3:0. Plzeň se tak výrazně přiblížila postupu do základní skupiny EL.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

: Úspěšnou premiéru má za sebou nový kouč plzeňských fotbalistů Karel Krejčí. Viktoria pod jeho vedením zdolala ve 4.předkole Evropské ligy Vojvodinu Novi Sad 3:0

: Úspěšnou premiéru má za sebou nový kouč plzeňských fotbalistů Karel Krejčí. Viktoria pod jeho vedením zdolala ve 4.předkole Evropské ligy Vojvodinu Novi Sad 3:0 | Zdroj: ČTK

„Trenér je tady krátce, spíš nás chtěl nabudit, hlavně psychicky, abychom se zvedli. Protože ty poslední zápasy nebyly dobré a vnímali jsme trošku ten tlak. Ale máme zkušené mužstvo,“ pochvaloval si po zápase muž čtvrtečního večera, autor dvou plzeňských branek Jan Kopic.

Bylo to skutečně z pohledu Západočechů o psychice. V předchozích zápasech se o ni hráči úřadujícího českého mistra opřít nemohli, v koncovce propadali.

Přehrát

00:00 / 00:00

Viktoria Plzeň se výrazně přiblížila postupu do základní skupiny Evropské ligy, když doma porazila Vojvodinu Novi Sad 3:0.

Ne tak proti Vojvodině, kdy je do kabin vyprovázel zasloužený potlesk fanoušků.

„Kluci to pochopili. Byli dlužní jak klubu, tak hlavně těm skvělým fanouškům, kteří tady chodí v hojném počtu. Myslím, že podali týmový výkon. Samozřejmě nebylo to bez chyb,“ uvedl nový plzeňský trenér Karel Krejčí.

Jeho svěřenci především ten nejbližší zápas pod jeho vedením potřebovali výsledkově zvládnout. Hráči úkol splnili. Možná si ani nevšimli, jak moc jejich kouč premiéru prožívá.

„V tom dvojzápase jde o hodně. O skupinu Evropské ligy. Ale nechtěl jsem se těmi myšlenkami úplně zaobírat, snažil jsem se spíš uklidnit, abych nebyl nervózní a aby kluci v kabině nepoznali nějakou nervozitu. Spíš jsem věřil v kvalitu hráčů. Dá se říct, že jsem to prožíval až do závěrečného hvizdu. Snažil jsem se koncentrovat,“ přiznal Karel Krejčí.

Do odvety si Plzeň poveze domácí výhru 3:0.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme