Španělé jsou v duelu s Portugalci favoritem, říká Bejbl

Na fotbalovém mistrovství světa v Jihoafrické republice čeká fanoušky o půl deváté večer hodně očekávaný osmifinálový duel mezi Portugalskem a Španělskem. Pyrenejské derby s řadou hvězd v obou týmech slibuje atraktivní podívanou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brazilec Baptista (ve žlutém) v souboji s Portugalcem Carvalhem

Brazilec Baptista (ve žlutém) v souboji s Portugalcem Carvalhem | Zdroj: ČTK

Španělsko však zatím nenaplňuje očekávání, zdá se, že se ještě úplně nevzpamatovalo z úvodní porážky od Švýcarska. Portugalci zase obložili výhru 7:0 nad Severní Korejí dvěma mdlými bezbrankovými remízami.

„Budeme svědky oboustranně obezřetného utkání. Španělé mají podle mého názoru to nejhorší za sebou a můžou hrát daleko uvolněněji. Po prvním zápasu se nad nimi snášela hrozba vyřazení. Nakonec to zvládli solidním výkonem proti Chile. Teď je vidím jako mírné favority,“ předpověděl bývalý fotbalový reprezentant Radek Bejbl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Radek Bejbl mluvil na Rádiu Česko u utkání Španělska s Portugalskem

Španělsko zatím marně čeká na návrat formy hvězdného útočníka anglického Liverpoolu Fernanda Torrese.

„Aby se Španělé zvedli, nutně potřebují Torresovo procitnutí. Herně se mu nedaří, v koncovce se trápí. Nedokázal proměnit ani šance v zápase s Hondurasem. Na vině jeho slabší formy je určitě zranění před šampionátem. Musel se podrobit lehké operaci a nerozehranost se na něm projevuje,“ pokračoval Bejbl.

Španělé musí uhlídat Ronalda

Ani hlavní portugalská hvězda Crisitano Ronaldo se zatím nepředvedla v nejlepší možné formě. Jeho ubránění však může být klíčem k úspěchu Španělů.

„Ronaldo je vynikající hráč. Španělé dobře ví, že mu nemůžou dát moc prostoru, aby se rozběhl a šel do sprintu s míčem. Mají ho určitě přečteného i z ligy a vědí o jeho kvalitách,“ myslí si bývalý reprezentant.

„Španělé většinou hrají se dvěma hráči ve středu hřiště, kteří umějí velmi dobře bránit. Důležité bude, aby si tuhle roli plnili zodpovědně, a aby vypomáhali obraně. S tím měli hlavně v zápase se Švýcarskem velké problémy,“ dodal Bejbl.

Václav Sochor, Václav Rojík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme