Španělé jsou v Toulouse jako doma. Starosti jim ale dělá de Geova aféra

Pro české fotbalisty začne Euro odpoledním zápasem se Španěly, kteří poslední dva evropské šampionáty vyhráli. Navíc budou hrát téměř v domácím prostředí. Mají ale také své problémy, například skandál brankáře Davida de Gey kolem údajného znásilnění nezletilé ženy před čtyřmi lety.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář David de Gea dělá španělskému týmu na Euru starosti

Brankář David de Gea dělá španělskému týmu na Euru starosti | Zdroj: Reuters

Do Toulouse je to ze Španělska blíž než z Brna do Prahy, takže asi nepřekvapí, že město je plné fanoušků v červených dresech.

Domácké prostředí dotvářejí i naprosté detaily – třeba ten, že španělská výprava ve Francii bydlí a trénuje na ostrově v Atlantiku a také stadion v Toulouse ze všech stran obtéká voda, byť říční.

Ovšem jestli Španěly může něco „spláchnout“, je to spíš stále neutichající téma sexuálního skandálu brankáře Davida de Gey.

Přehrát

00:00 / 00:00

Toulouse se převléklo do španělských barev. Na prvního českého soupeře na Euru ale doléhá i sexuální skandál brankáře De Gey. Více Jan Kaliba

„Není to příjemné,“ potvrzuje obránce Sergio Ramos a pokračuje slovy o tom, jak svého spoluhráče všichni podporují a že náladu v kolektivu, která je prý vždycky výborná, to nepokazilo.

Horší to ale může být s koncentrací, protože Španělé těsně před zápasem s Čechy věnovali pozornost i tomuto tématu, které s dnešním utkáním nesouvisí.

I když jak se to vezme, protože už tak Španělé řešili, jestli má proti Čechům chytat Iker Casillas, muž s největším počtem reprezentačních startů na celém Euru, anebo právě vyšetřovaný De Gea.

Kouč Vicente Del Bosque tvrdí, že čerstvá aféra jeho rozhodnutí neovlivní, důležité jsou prý De Geovy schopnosti, a až kdyby gólman Manchesteru United nepodával očekávané výkony, vymění ho, ale zatím je to bez problému.

Nervózní jsem, ale hvizdem rozhodčího to skončí, říká před premiérou na Euru Vrba

Číst článek

„Rozhodnutí je na španělském trenérovi a ne na mně. Španělé mají určitě skvělé gólmany a ať tam nastoupí kdokoliv, budou určitě spoléhat na jeho kvalitu a mají proč, protože jsou to výborní brankáři,“ komentuje český kouč Pavel Vrba okolnost, která jeho týmu na úvod Eura může nahrát.

„Kdo bude chytat, je, myslím, náš nejmenší problém,“ připomíná kapitán Tomáš Rosický, že aby Češi otestovali, jestli situace na španělské hráče a zejména gólmana dolehla, musejí se nejprve k soupeřově brance dostat.

Dnešní duel začíná v 15 hodin. Vysílat ho bude Radiožurnál a poslechnout si ho můžete i na internetovém streamu Český rozhlas Sport.

Fotbalové ME 2016 - skupina D | Foto: ČTK | Zdroj: ČTK

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme