Španělé se připravují nedaleko pevnosti Boyard, za favority Eura se nepovažují

Češi i Španělé se připravují na vzájemný zápas, který vstoupí do Eura, ale prostředí si vybrali naprosto odlišné. Čeští reprezentanti bydlí a trénují ve vnitrozemském městě Tours, Španělská reprezentace bydlí na atlantickém pobřeíí a od zbytku Francie je dělí tříkilometrový most.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Španělští fotbalisté prohráli poslední přípravný zápas s Gruzií

Španělští fotbalisté prohráli poslední přípravný zápas s Gruzií | Zdroj: ČTK

Stejně jako čeští fotbalisté, také Španělé prohráli domácí generálku na Euro, když podlehli Gruzii. Šlo o nejhůř postavený tým světového žebříčku, který Španělsko kdy porazil. Oba celky dělí 131 míst.

„I Španělská reprezentace je porazitelná, ale je dobré uvědomit si to v přípravném zápase,“ odpověděl útočník Álvaro Morata na jízlivé otázky španělských novinářů, proč Španělé zapomněli dávat góly.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportér ČRo Jan Kaliba se vydal na výzvědy, navštívil trénink Španělska

„Prohra s Gruzií byla náhoda, ale také ukázala, že Francie nebo Německo mohou být lepší než my. Vyhrát třetí Euro za sebou by bylo něco unikátního, ale nejsme favorité,“ dodal obránce Barcelony Gerard Piqué.

Zatímco Češi trénují ve vnitrozemí, jejich úvodní soupeři si za svou základnu vybrali ostrov Île de Ré v Biskajském zálivu, který je s pobřežním městem La Rochelle spojen tříkilometrovým mostem.

Île de Ré je 26 kilometrů dlouhý a 5 kilometrů široký dovolenkový ostrov. Bydlí zde přibližně 18 tisíc obyvatel, v létě se ale jejich počet násobí. Letní bytu tu mají Charles Aznavour nebo bývalý francouzský premiér Lione Jospin. 20 kilometrů jižněji leží slavná pevnost Boyard.

Na první český trénink přišlo včera v Tours skoro čtyři tisíce fanoušků. Na Španěly sice pouze 868, ale víc se na malý místní stadionek nevešlo a další diváky pořadatelé nepouštěli. Přístupný trénink prožívala hlavně místní mládež, takové hvězdy v akci už na ostrově zřejmě nikdy neuvidí.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme