Španělská fotbalová liga po 2. kole

Z české fotbalové ligy míříme do španělské. Pokud by měli hráči Barcelony potvrdit kvality z minulé sezóny, a v lize tedy prohrát pouze jedno utkání, mají pro tento ročník vyčerpáno. Už ve druhém kole totiž překvapivě nestačili na mužstvo Hércules de Alicante

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Santiago Bernabeu

Santiago Bernabeu | Foto: Miroslav Bureš | Zdroj: Český rozhlas

Tým, který španělského mistra porazil naposledy před 16-ti lety, je v soutěži nováčkem a jeho roční rozpočet se rovná sumě, za kterou Barcelona nakoupila útočníka Davida Villu.

Přesto má tým z Alicante na soupisce hráče velkých jmen, v útoku třeba Francouze Davida Trezegueta a Paraguayce Nelsona Valdeze. A právě Valdes byl ten, kdo nejprve po přímém kopu dorazil míč za svého jmenovce v brance Barcelony Victora Valdese, a ve druhé půli ho propálil ještě jednou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Španělsko po 2. kole

,,Bez žádných výmluv - chyběl nám rytmus, nenašli jsme cestu jejich obranou a proti takovým týmům je těžké hrát, když vám chybí přesnost. Pak se ujali vedení, dobře začali druhý poločas a my nebyli schopni je překonat," líčil po prohře 0:2 trenér Barcelony Josep Guardiola, jak jeho tým typickým házenkářským stylem obléhal obranu soupeře, ale z první prohry od května 2009 vědu nedělal.

Temperamentní Mourinho

Tak trochu opačná situace potkala José Mourinha na lavičce Realu Madrid, i když zvítězil nad Osasunou Pamplona 1:0 brankou Carvalha. Sám Mourinho ale slyšel dva druhy pískotu, které se mu ne tak úplně líbily. Jednak od rozhodčích a jednak od diváků.

,,Zaplatili si vstupenku, mohou pískat, kdy chtějí. Já musím být slušně řečeno zticha a pokračovat ve své práci tak, abychom dosáhli všeobecné spokojenosti. Fanoušky na Bernabeu nebudu kritizovat, mohou tým podpořit v těžkých chvílích."

tušil Portugalec, který ale příznivcům Bílého baletu tak trochu i rozumí.

,,Nehráli jsme nijak nádherně, druhá půle byla lepší. Kdybychom dali gól na dva nula, získali bychom jistotu, ale ani tak jsem se nebál o vítězství,"

Po úvodní bezbrankové remíze s Mallorcou se tři body Realu hodí, v tabulce se drží hned za Athleticem Madrid, které vyhrálo na hřišti Bilbaa 2:1, a Valencií, co porazila Santander 1:0.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme