Sparta definitivně přišla o oporu, Dočkal přestoupil do Číny

Fotbalová Sparta definitivně přišla o svého záložníka. Bořek Dočkal prošel zdravotními testy v čínském klubu Che-nan Ťi-na-jie a podepsal tříletou smlouvu, potvrdili to internetové stránky Dočkalova nového klubu. Po řadě zahraničních hvězd tak do Superligy přichází také český reprezentant.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bořek Dočkal v novém dresu

Bořek Dočkal v novém dresu | Foto: http://www.jianyefc.com

„Fotbalové kluby Che-nan Ťi-na-jie a Sparta Praha se dohodly na přestupu Bořka Dočkala. Těšíme se na jeho skvělá vystoupení v nadcházející sezoně Superligy,“ píše se na oficiálních stránkách čínského klubu. 28letý záložník Číně podepsal smlouvu na tři roky.

Původní nabídku na v přepočtu 175 milionů korun Sparta odmítla. Čínský klub Che-nan Ťi-na-jie ale svou nabídku zvýšil údajně až nad 230 milionů korun a letenský klub, který mezitím přišel o šanci probojovat se přes první kolo vyřazovací části Evropské ligy, už v přestupu záložníka nebránil. Dočkal se tak stane druhým nejdražším Čechem, který kdy z domácí soutěže odešel, po Tomáši Rosickém.

Očekávání nejsou malá, ale angažmá ve Spartě mě připravilo na tlak, říká Dočkal

Číst článek

„I když to několikrát vypadalo, že k mému přestupu nedojde, oni vytrvali ve snaze mě přivést. Bylo cítit, že zájem je velký a není jedno, jestli to dopadne, nebo ne. Z večeře s trenérem jsem měl pocit, že očekávání ode mě nebude úplně malé. Ale málokterý klub by mě na to mohl připravit lépe než Sparta,“ řekl o přestupu Bořek Dočkal.

Třináctý klub loňské sezony čínské nejvyšší soutěže vstoupí do nové sezony už příští víkend. Zároveň s českým záložníkem do klubu přestoupil také Kamerunec Christian Bassogog z norského AAlborgu.

Che-nan Ťi-na-jie sídlí ve městě Čeng-čou asi 600 kilometrů od Pekingu, domácí zápasy hraje na před osmi lety rekonstruovaném stadionu pro 25 tisíc diváků.

Sparta podle slov trenéra a sportovního manažera Tomáše Požára chce reprezentačního záložníka nahradit z vlastních zdrojů.

„Na pozici desítky může hrát Néstor Albiach, Aleš Čermák nebo Václav Kadlec. Hráči, co na Bořkovu pozici připadají v úvahu, mají ale úplně jiný profil, jiné přednosti a nedostatky. Těžko ho nahradíme individualitou, ale týmovostí,“ řekl dříve Požár.

Týmy Superligy investovaly do posil v přepočtu miliardy korun, v Číně budou hrát třeba Carlos Tévez nebo záložník Oscar. V minulém přestupovém období měl blízko přestupu Milan Škoda ze Slavie, nyní se zdá, že do "Říše středu" zamíří spíše jeho bratr Michal. Zatím jediným Čechem, který si soutěž zahrál, byl Marek Jarolím.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme