Sparta doklopýtala do Evropské ligy a kouč Lavička své hráče chválil

V Praze se na podzim bude hrát Evropská liga. Sparta po nezdaru v kvalifikaci Ligy mistrů vítězstvím 3:1 nad nizozemským Zwolle doklopýtala aspoň do méně blyštivé soutěže. Cestu českému mistrovi umetli nezkušený a zmatkující soupeř, brankář Bičík a efektivita v poslední době u sparťanských fotbalistů nevídaná.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Sparty Vítězslav Lavička děkuje fanouškům za podporu po vyhraném utkání nad Zwolle a postupu do Evropské ligy

Trenér Sparty Vítězslav Lavička děkuje fanouškům za podporu po vyhraném utkání nad Zwolle a postupu do Evropské ligy | Zdroj: ČTK

Sparta naložila zprvu nebezpečnému, ale nakonec bezradnému soupeři na cestu víc gólů, než kolik si sama vypracovala šancí.

Branky Krejčího, Dočkala i Brabce byly krásné, ale nikoli výsledkem fotbalové invence a kombinační hry. Rudým stačila vůle a důslednost v trestání školácky chybujícího nováčka evropských soutěží.

„Jednoznačně to bylo těžké psychicky. Nebylo to o fotbalovosti, ale bylo to urvaný, odbojovaný. A povedlo se to,“ nelakuje si realitu na růžovo záložník Marek Matějovský.

Přehrát

00:00 / 00:00

Český fotbal bude mít díky Spartě zástupce v základní skupině Evropské ligy

Na rozdíl od trenéra Vítězslava Lavičky, který tento sklon trochu měl. „Věřil jsem už před zápasem, že Sparta je schopna hrát dobrý fotbal. V poslední době padlo na naši hru hodně kritiky. Jsem rád, že odpověď nás všech byla taková.“

Kromě nijak pohledné, ale účelné hry je nutné do této odpovědi počítat i jemně řečeno nepřívětivé reakce publika na bývalého slávistu Tomáše Necida, po zápase s přehledem nejsmutnějšího hráče nizozemského týmu.

Necid k fanouškům: Ať si řvou, je to jejich volba

Kvůli neproměněné šanci ze 4. minuty si hlavu drbal a pak jí kroutil, když přišla řeč na urážky z tribun.

„To je normální tady. Je to jejich volba. Ať si křičí, co chtějí. Já jim to zakazovat nebudu, ani nemůžu. Člověk to slyší, když řve celý stadion. Ale to je fotbal,“ měl Necid na Letné slzy na krajíčku.

Teď aby natahoval moldánky i reprezentační kouč Pavel Vrba, protože pokud chce na základě čtvrtečního výkonu vybírat pro národní tým útočníka mezi Necidem a sparťanem Lafatou, může si klidně hodit korunou, jak nevýrazně oba působili.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme