Sparta drží šanci na semifinále EL. Před odvetou s Villarrealem jí ale docházejí hráči

I porážka může být vítězstvím. Platí to aspoň pro výsledek 1:2, který si fotbalisté Sparty vezou z Villarrealu do odvety čtvrtfinále Evropské ligy. Ale další zprávy ze Španělska už tak nadějně nezní. Senzační postup do semifinále soutěže se zdá být na dosah, jenže kvůli zraněním a karetním trestům to také může být jen iluze.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparťan Ladislav Krejčí v utkání čtvrtfinále Evropské ligy s Villarrealem

Sparťan Ladislav Krejčí v utkání čtvrtfinále Evropské ligy s Villarrealem | Zdroj: Reuters

Fanoušci připravili fotbalistům Villarrealu vřelé přivítání hned při příjezdu ke stadionu, na hřišti to obstaral sparťanský brankář.

David Bičík při odkopu napálil míčem dotírajícího Bakambua a domácí měli gól bez práce – už ve třetí minutě vedli 1:0.

„Podle mě to je noční můra každého gólmana, že takhle trefí odkopem hráče, a doufám, že se to stane jednou za život. Je blbý, že se to stalo v takovém zápase. Říkali: hlavu nahoru, stane se, chytneš další tři, čtyři góly, nic si z toho nedělej,“ říká Bičík.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sparta má před pražskou odvetou slušnou šanci na senzační postup do semifinále Evropské ligy. Jenže jí docházejí hráči. Ve Villarrealu natáčel Jan Kaliba

Tak přesnou věštbu si Bičíka utěšující spoluhráči snad ani nepřáli, ale jak řekli, tak se stalo. Rudá obrana netěsnila, žlutý útok běsnil a Bičík chytal a chytal, až své úspěšné reparáty nestačil ani počítat. Spartu zpackaný začátek hodně rozhodil.

„Na druhou stranu jsem počítal, že nějaký gól asi dostaneme. Bohužel přišel ve třetí minutě. Důležité je, že nepřišly potom. Pak jsem udělal hrubku i já, gólů jsme opravdu mohli dostat víc,“ uznává stoper Jakub Brabec.

Lepší tvář pak ukázal i on. V posledních sekundách prvního poločasu zpražil Villarreal vyrovnávacím gólem, který sice nakonec na remízu nestačil, ale může v odvetě hodně znamenat. Pokud ovšem zraněními a karetními tresty zdecimovaná Sparta vůbec složí jedenáctku.

„Už nevím, s kým budeme hrát. Jestli si Dan Zítka nebo Standa Hejkal zase udělají hráčskou kartu… Nevím už, koho si budeme tahat z juniorky, protože nás fakt moc nezbývá. Odveta bude zajímavá,“ vysvětluje Bičík.

Sparta veze z Villarrealu nadějný výsledek, v prvním čtvrtfinále EL prohrála 1:2

Číst článek

„Vůbec nevím, kdo bude hrát. Sám jsem zvědavý, jak to trenéři poskládají,“ dodává Brabec. Právě on je spolu s Costou vykartovaný, Šural v Evropě za Spartu hrát nesmí a na seznam zraněných přibyl k Zahustelovi, Váchovi, Jiráčkovi a Mazuchovi ještě Holek.

Hlavně pro defenzivu naprostá pohroma, a tak se zdá, že se Sparta do semifinále Evropské ligy bude muset prostřílet.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme