Sparta hned v úvodním kole Synot ligy ztratila dva body, v Jihlavě remizovala 0:0

Fotbalisté Sparty nedokázali odpovědět na vítězství největšího ligového rivala z Plzně, když na hřišti Jihlavy nedokázali vstřelit gól a odvezli si pouze jeden bod za bezbrankovou remízu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jihlavský útočník Mašenovič se snaží prosadit přes obránce Sparty Hybše

Jihlavský útočník Mašenovič se snaží prosadit přes obránce Sparty Hybše | Zdroj: ČTK

Sparta nastoupila bez kapitána Lafaty, ale v základní sestavě představila čtyři posily. V obraně nastoupil Hybš, v záloze Steinhöfer a Frýdek, v útoku Paixao.

Nebezpečnější byla ale v prvním poločase Jihlava. Hned v 8. minutě se domácí dožadovali odpískání pokutového kopu po souboji Mešanoviče s obráncem Holkem. Další sporná situace v šestnáctce Sparty přišla o patnáct minut později, ale rozhodčí Kocourek hru rukou neviděl.

Po půlhodině hry už domácí fotbalisté zvedali ruce nad hlavu, když se střela Kukoľa odrazila k Markovi, který však pouze zatřásl břevnem sparťanské branky.

Při další šanci Jihlavy se zaskvěl po střele Jungra brankář Bičík. Sparta se snažila hrozit především po levé straně, kam na přihrávky Matějovského nabíhal Krejčí, ale finální přihrávka byla pro hostující mužstvo velkým problémem.

Ve druhém poločase letenští přidali, byli výrazně aktivnější, soupeře přestříleli, ale skórovat se jim nepodařilo. Nejblíže měl ke gólu útočník Paixao, který hned v úvodu druhého poločasu křížnou střelou těsně minul branku a při další šanci mu v poslední chvíli ukopl na malém vápně míč jihlavský Krejčí.

V další stoprocentní šanci selhal Litsingi, který se dostal za obranu, ale sám před Hanušem v koncovce vyhořel. V závěru si vytvořili hosté velký tlak, do pokutového území Jihlavy posílali jeden centr za druhým, ale do koncovky a nějaké větší šance se nedostali. Hned v úvodním kole tak Sparta ztratila dva body.

1. kolo první fotbalové ligy:

Vysočina Jihlava - Sparta Praha 0:0
Rozhodčí: Kocourek - Peřina, Kříž. ŽK: J. Krejčí, Dvořák - Mareček, Dočkal, Vácha. Diváků: 3894.
Jihlava: Hanuš - Tlustý, Kryštůfek, J. Krejčí, Mišůn - T. Marek, Nerad - Kukol (80. Fulnek), Jungr (69. Přeučil), Batioja - Mešanovič (75. Dvořák). Trenér: Klusáček.
Sparta: Bičík - Mareček, Holek, Hybš - Steinhöfer (46. Fatai), Matějovský, Vácha, Dočkal, Frýdek (68. Konaté) - M. Paixao (75. Litsingi), L. Krejčí. Trenér: Ščasný.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme