Sparta je hodně efektivní, ví kouč Villarrealu. Na zápas EL se chystá 20 tisíc diváků

Plzni se to na podzim nepovedlo, teď zkusí na Žlutou ponorku z Villarrealu vyzrát fotbalisté Sparty. V sázce je semifinále Evropské ligy. Po triumfu nad Laziem je soupeř bere velmi vážně a ve čtvrtek večer na stadionu El Madrigal bude mít český tým proti sobě víc fanoušků než na podzim Viktoria Plzeň.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Villarreal v osmifinále Evropské ligy vyřadil německý Leverkusen

Villarreal v osmifinále Evropské ligy vyřadil německý Leverkusen | Zdroj: Reuters

„Myslím, že jsou to dva dost odlišné týmy, i když české, takže podzimní zkušenost s Plzní moc nevyužijeme. Spartu považuju za hodně efektivní mužstvo,“ říká kouč Villarrealu Marcelino před čtvrtečním zápasem.

„V Evropě často hraje s pěti obránci, ale dovede rychle přesouvat hráče z defenzivy do ofenzivy a naopak. Brání i útočí ve velkém počtu, spoustu toho naběhají a důsledně napadají soupeřovu rozehrávku,“ zná trenér čtvrtého týmu Primera Division své soupeře.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ještě před příletem Sparty dorazil na východ Španělska reportér ČRo Jan Kaliba

Zatímco se fotbalisté Sparty krčili na sedadlech leteckého speciálu cestou do Španělska, hráči Villarrealu už si protahovali tělo při oficiálním tréninku. Na stadion El Madrigal to ze svého tréninkového centra mají ještě blíž než sparťani ze svého strahovského areálu na Letnou, tak je ve Villarrealu všechno blízko. A o to víc si tam čtvrtfinále Evropské ligy hýčkají.

Vyprodáno bývá jen proti Realu nebo Barceloně, to přijíždí hodně soupeřových fanoušků. Ale zápas se Spartou by se tomu mohl blížit, na Plzeň tu přišlo 14 tisíc lidí, teď se prý čeká víc než dvacetitisícová návštěva, tedy skoro plno, tvrdí reportérka televize Antenne 3 Agueda Bayanniová.

Ukázat se v Evropě je pro Villarreal opravdu důležité a i tým tomu podřizuje všechno. Sparta nebo Liverpool, přístup je stejně ostražitý. Přesně po 15 minutách už domácí trénink pokračoval za zavřenými dveřmi a zpoza třímetrového plotu unikaly pouze výkřiky.

V padesátitisícovém přístavním městě na východě Španělska se těší na svou první velkou trofej. Zatím tu v útulném tréninkovém věší medaile na krk jenom hráčům žákovského mužstva. Teď je na Spartě, aby si dospělí fotbalisté Villarrealu museli podobný zážitek v Evropské lize odepřít.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme