Sparta Lafatu po utkání ukryla. Místo výkonu se řeší sporná penalta

Fotbalisté pražské Sparty po vítězství nad Teplicemi udrželi kontakt v čele tabulky s Plzní, ale pro jejich vlastní klid by byla lepší remíza. Výhru totiž zařídil z penalty v předposlední minutě Bořek Dočkal. Zatímco diváci na Letné v tu chvíli jásali, experti a odpůrci Sparty teď klubu z Letné spílají za herecký výkon vedoucí k pokutovému kopu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Lafata (uprostřed) přijímá po zápase gratulace od spoluhráčů, střeleckou nemohoucnost nahradil přihraným pádem

David Lafata (uprostřed) přijímá po zápase gratulace od spoluhráčů, střeleckou nemohoucnost nahradil přihraným pádem | Zdroj: ČTK

„Nevím, co k tomu mám říct. Penalta byla odpískaná, tak byla,“ reagoval na otázky ohledně penalty v závěru další ze sparťanských útočníků Václav Kadlec.

Atmosféra na Letné byla po zápase velmi napjatá. Minimálně z tribuny to vypadalo, že sparťanský útočník David Lafata v posledních minutách v pokutovém území svůj pád velmi přihrál. Rozhodčí Kovařík kupodivu odpískal penaltu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reakce hráčů Sparty i Teplic získal po zápase reportér ČRo Martin Charvát. David Lafata byl ale schovaný

„Nevím, co se tam stalo. Spíš je škoda, že po průběhu utkání bude docházet ke spekulacím, jestli penalta byla, nebo ne. Zápas jsme měli rozhodnout dřív. Jsme rádi, že přišlo, že jsme si pro tu situaci došli a mohli jsme rozhodnout. Je škoda, že se bude řešit tahle věc a ne náš výkon,“ říká Bořek Dočkal.

Má pravdu, Sparta byla lepší, dokonce jí sudí neuznal regulérní gól, ale nakonec vyhrála po hodně sporné brance.

David Lafata, doteď patřící k minimu hráčů, které střetům se soupeři herecky nepřidává, byl sparťanským marketingovým oddělením po utkání ukryt, takže jeho jedinou citací je bleskový rozhovor pro Českou televizi. V něm řekl, že cítil kontakt, a tak padnul.

Podobně situaci vylíčil i jeho někdejší spoluhráč, dnes hráč Teplic, Štěpán Vachoušek: „Každý jste viděli, jaká ta pentle byla. Myslím, že rozhodčí ani nevěděl, jestli ji má písknout, ale nechci mu sahat do svědomí.“

„Sám ‚Lafi‘ říkal, že už nemohl, že prostě upadl. Ale do nikoho se navážet nechci ani nebudu. Jsme kamarádi a nic mu nevyčítám. Prostě spadnul a rozhodčí to písknul,“ ví zkušený záložník Teplic, že nic nezmění.

Sparta po vítězství 1:0 stáhla minimálně do odpoledne náskok Plzně v čele tabulky na 2 body, ale těžko jí už může vyčítat vítězství díky sporné penaltě v závěru utkání.

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme